Имате iPhone 6S или iPhone 6S Plus със 16GB ,но не ви достига място? Тази статия е точно за вас!



 

Най-продавания модел iPhone винаги е бил модела с 16GB памет поради една проста причина - цената му е най-добра! Понякога обаче ни се налага да държим повече снимки, музика, мейли и приложения, а паметта ни не достига.Какво да правим? Ето някои съвети, с които ще може да оптимизирате свободната памет на вашия iPhone 6S или iPhone 6S Plus:



Преди излизането на последната версия на iOS9, операционната система на Apple за iPhone заемаше цели 4.6GB.Това означава, че за телефоните с капацитет 16GB оставаше едва 11.4GB свободна памет.При iOS9 Apple драстично намалиха обема на операционната система, като я смалиха до оскъдните 1.3GB, това означава, че онези от вас, които имат модел с 16GB, разполагат с 14.7GB свободно пространство.

За да видите кое приложение точно колко памет заема, отидете на:

Settings -> General -> Storage & iCloud Usage -> Manage Storage

Там ще видите подобна информация:

iPhone_usage_x2

Използвайте Google Photos.

Приложението е безплатно.Необходимо е да имате само акаунт в google, тоест gmail.com поща.С помощта на Google Photos може да държите всички снимки и клипове в облака на Google без те да остават на вашият телефон.Това би спестило изключително много място, особено ако сте сред любителите на любителската фотография.



google_photos_x2

Използвайте навигация, която държи само необходимите ви карти.

Не е тайна за никой, че приложението Maps на Apple не е най-предпочитаната навигация.Много потребители ползват т.н. offline навигации като iGO и Navigon.Много често в тях се съдържат всички карти на света или на цял континент.Тези карти заемат доста място във вашият телефон, а колко често пътувате и колко често ще ви се наложи да използвате картите за всички страни? Ако отговора е "рядко", то тогава непременно използвайте навигация, която ви дава възможността да добавяте и махате карти за конкретни страни, че дории и крадове.Едно чудесно предложение е безплатна навигация на Nokia - HERE. Използвайки правилна навигация може да си спестите до цели 6GB пространство.Така например iGO Europe заема със всичките си карти повече от 2.2GB.



Използвайте стрийминг услуги когато това е възможно.

Във времената, в които живеем интернет е навсякъде, а още повече и на напите iPhone-и.Какво би бил един смартфон без интернет.Точно заради това, използването на cloud услуги трябва да измести почти напълно складирането на информация на едно устрйство. Apple Music е добър пример за това как вместо да държите купища музика на телефона си може да имате онлайн достъп до цялата музика на света.Същото е възможно и за филмите и клиповете, които гледате.YouTube, Vbox7 и други подобни услуги биха спестили доста място.



Не сваляйте прикачените файлове, освен ако изрично не са ви необходими на телефона.

Изключете показаната на снимката опция а да не се зареждат автоматично снимките получени на мейла ви.

iPhone6S_x2

За по-подробни инструкции и други настройки може да се обръшате към официалното ръководство на български за iOS9 тук.