Скрити трикове за iPhone 6S/6S Plus



 

Притежавате новият iPhone 6S/6S Plus? Предлагаме ви колекция от полезни трикове, които всеки притежател на iPhone трябва да знае.

От всичко изписано в медиите за 3D Touch функцията се говори за износване на олеофобичното покритие на вашия iPhone 6S/6S Plus.За да предотвратите това, тази функция трябва да бъде настроена,отидете на:

Settings >General > Accessibility > 3D Touch, and under3D Touch Sensitivity, изберете Light.

3D-Touch-sensitivity_x2

Настройка на резолюцията за видео и кадрите в секунда

Ако 4К видеозаписът заема твърде много място на вашия Iphone,можете да намалите резолюцията за запис на видео и да изберете подходящия кадър в секунда за тази резолюция.За да направите това,отидете:

Settings > Photos &Camera > Record Video and choose the desired recording resolution and fps.

4K-video-recording-res_x2

Бързо стартиране на функциите на камерата,на вашия Iphone

Когато стартирате приложението за камерата,за да изберете желаната функция или пък да превключите към предната камера,губите ценно време.Сега е толкова лесно,просто натиснете продължително иконата на приложението за камерата и ще ви се визуализира бързо меню с основните функции на камерата.Можете да избере selfie режим,запис на видео и друго.

iPhone-6s-camera-3D-Touch_x2

Създаване на анимирани тапети с Live Photos

Ако използвате различни тапети за вашия екран,сега може да се насладите на една нова функция,която превръща обикновения тапет в едно ново изживяване – Live photo.Можете да използвате Live photo за тапет,както всяка нормална снимка.

Live-Photo-wallpaper_x2

Бързо намиране на пътя до вкъщи,както и споделяне на местоположението ви

Бързото меню има централно място в 3D touch преживяването,когато използвате вашите приложения.Сега можете да натиснете продължително иконата на приложението Maps,в което са добавените нови две функции:Directions Home и Send My Location.

Maps-3D-Touch-actions_x2

Включване и изключване на Live Photos

Коментарите по адрес на тази функция са доста – дали е полезна и необходима.Но тъй като заема доста място от вашата памет на телефона,в сравнение със стандартната снимка.Ако сте притежател на Iphone 6S или Iphone 6S Plus 16GB памет и мястото не ви достига,можете да избирате между Live Photo и стандртна снимка.Можете да превключвате тази функция след като стартирате приложението на камерата и натиснете бутона за Live Photos,който се намира в менюто на приложението.

Live-Photos-toggle_x2

Управление на Emails без да отваряте Messages

Благодарение на 3D touch,натиснете продължително върху иконата за Emails – ще се визиуализира бързото меню на това приложение,чрез което ще можете да изберете една от следните фунции: Reply, Forward, Notify me, Move to, Junk и други.Ще се насладите на вашите emails по различен и бърз начин.

Email-3D-Touch-actions_x2

Показване на вашите музикални плейлисти

Сега можете да прегледате вашите музикални плейлисти в приложението Music без да напускате екрана,на който сте в момента.Просто натиснете продължително върху бутона Play/pause,за да се визуализира списъка с всички песни заедно с функциите Play, Shuffle или Add to My Music.Ако натиснете още по продължително ще бъдете отведени до playlist страницата.

Music-actions_x2

 

Преглед на последно заснетите снимки ,докато сте в режим на заснематне на нови

Можете лесно да разгледате последно направените снимки,докато сте в Camera приложението,без да отивате в Camera Roll.Просто натиснете продължително върху Camera Roll thumbnail като по този начин ще се визуализират вашите снимки.Вдигнете пръста си и ще се върнете към камерата.

Photo-previews_x2

 

Преглед на уебсайтове

Можете бързо да прегледате даден уеб страница като натиснете продължително върху URL на страницата навсякъде в IOS.Когато ви изпратят линк на уебсайт,натиснете продължително върху него,за да се покажат опциите на страницата,тогава може да изберете Open link, Add to Reading List или Copy

Натиснете върху снимката на даден контакт,за да се обадите или изпратите съобщение

3D Touch позволя бърза комуникация с даден контакт като се натисне продължително върху снимката,в следствие на което се отваря бързо меню с функции.Можете лесно да направите обаждане или да напише съобщение.

Превключвайте приложенията с 3D Touch

Не е необходимо да натискате двойно Home button,за да превключвате между приложенията.Притежателите на Iphone 6S/6S Plus могат да натиснат продължително в левия ръб на дисплея и да плъзнат към центъра,ще се визуализират последно отворените приложения.Ако продължите да плъзгате към десният ръб,по този начин ще превключите към последно отворените приложения.

App-switcher-3D-Touch_x2

Превърнете клавиатурата в тракпад

Знаете ли,че можете да превърнете клавиатурата на вашия Iphone 6S/6S Plus в тракпад,давайки ви възможност да контролирате с една ръка движенията на курсора и да селектирате текст?Благодарение на 3D touch функцията това е възможно – натиснете продължително върху виртуална клавиатура и ще видите преобразяването й в тракпад.

Keyboard-3D-Touch-Trackpad_x2

 

 

Hey Siri по всяко време

В Iphone 6s/6S Plus не е нужно телефонът ви да е в режим на гласова команда,за да извикате “Hey Siri”.Благодарение на М9 процесора сега можете да имате винаги включена Siri.Просто кажете “Hey Siri” по всяко време и навсякъде,за да активирате Siri на вашия телефон.

Siri_x2

Settings > General > Siri > Allow “Hey Siri”(активирате Siri без да натискате Home бутона)

Always_on_Siri_x2

Чувствително на натиск рисуване в Notes

Поради наличието на 3D touch дисплей в Iphone 6S/6S Plus,при натиск докато рисувате всеки следващ нарисуван щрих ще бъде по тъмeн от предходния.

Notes_x2