Apple Design Awards 2016 бяха обявени в понеделник вечерта в WWDC. Ето и победителите:

Complete Anatomy    

3D4Medical Complete Anatomy е новаторска 3D анатомична платформа за iPad насочена към студенти по медицина и медицински специалисти, която променя напълно  традиционните начини за преподаване на анатомия. Зашеметяващите и безупречно точни 3D визуализации и iOS оптимизирана производителност напълно трансформира начина, по който хората могат да научат повече за човешкото тяло. Пълната анатомия печели наградата на Apple Design за невероятната си производителност, изключителната прецизност на моделите, внимание към детайла, и опростен потребителски интерфейс.
Свалянето е безплатно, но за да имате достъп до пълната версия ще трябва да заплатите 50евро.

Frame.io    

Frame.io е безплатна платформа за видео редактиране и споделяне за iPhone.  Потребителите могат да качват видео в споделена работна среда, в която всеки може да дава предложения за редактиране и да работи в екип. Приложението бе похвалено за "решаване на много голям проблем, много елегантно."

Streaks    

Streaks е  “to do list” приложение за iPhone и Apple Watch, което ви помага да формирате добри навици чрез проследяване на колко дни подред сте извършва желаната задача. Определено е като "може би най-доброто приложението за Apple Watch днес". Цената му в App Store е 4 евро.

Zova    

Zova е приложение за фитнес тренировки за iPhone, Apple Watch и Apple TV. Основната му идея е, че качеството на живот, емоционалното състояние и здраве може да подобри драстично, като се включат постижима рутинно упражнение. Zova e с богато, добре обмислено видео съдържание с висока резолюция и интелигентен дизайн. Съдържанието за Apple TV е направена специално за големия екран и с потребителски видео плейър, плюс Siri интеграция. Свалянето е безплатно, а достъпа до премиум съдържанието е 8 евро.

Ulysses  

Ulysses е текстов редактор за iPhone, iPad и Mac на стойност 25 евро.Този мощен текстов редактор за е  насочен към оптимизиране На писането без разсейване, като предлага инструменти, с които писането е по- продуктивно. Синхронизира се между всички устройства и може да се избира между различни режими и теми.

Chameleon Run  

Chameleon Run е забързана игра тип "auto run" за iPhone, iPad и Apple TV. Има Siri Remote интеграция на tvOS и Multi-докосване на iOS. Геймплея е бърз с красива графика, и страхотни визуални ефекти. С голям саундтрак, забавни звукови ефекти, супер интуитивно и естествено управление  и голяма производителност. Цената в App Store e 2евро.

Lara Croft Go    

 Lara Croft GO е приключенска пъзел игра за iPhone, iPad и iPod touch на стойност 5евро. Тази пристрастяваща походова пъзел логика има повече от 100 пъзела, разделени в шест глави, с  внимание  отделено към детайла на героите и околната среда.

INKS.    

INKS. е игра за iPhone и iPad съчетаваща пинбол с пейнтбол и претворява един стар жанр игри в нещо уникално и красиво. Пинбол топката преминава през различни цветове и оцветява масата за да създаде красиви картини. Имате избор на повече от 100 уникални пинбол маси и всичко това само за 2 евро.

Auxy Music Creation    

Auxy Music Creation е безплатно приложение за iPad. С него създавате и творите музика по лесен и интуитивен начин. Приложението е оценено от над 4000 потребителя с 5 звезди.

djay Pro   

djay Pro за iPad печели наградата на Apple Design и през 2011 г., но най-новата версия "поставя нови стандарти" и по-специално - вече е достъпна за хора с увредено зрение. От Apple презентираха приложението като на церемонията сляп DJ пусна няколко бийта.

Приложенията разработени от студенти са:

Linum    

 

Linum е безплатна игра тип пъзел за iPhone, iPad и iPod toch. Целта е да се местят линии, като се поставят “Сухопътни възли” на определени точки за разтоварване, като всичко трябва да е с възможно най-малко ходове. Приложението е наградено за интелигентното приложение на тъча и простота на дизайна.

Dividr    

Dividr е безплатна 2D аркадна игра за iPhone, iPad и iPod touch. Целта е проста – състезавате се през поле от блокове и събирате монети за допълнитено точки, като гледате да оцелеете възможно най-дълго. Написана изцяло на Swift, Dividr използва 3D Touch вариацията на натиск, за да се определи колко е силно играча натиска тъча.