В края на октомври очакваме бежичните слушалки AirPods, които според Apple завинаги ще промени начина, по който използвате слушалки. Те се свързват с всяко Apple устройство само с едно докосване, с две потупвания се включва Siri, имат повече от 24 часа живот на батерията с Charging Case, автоматично превключват между различни устройства и най-важното поддържат богато и восококачествено аудио и глас.

AirPods веднага се включват и се свързват с вашия iPhone, Apple Watch, iPad или Mac, щом се извадят от кутията за зареждане. Разпознават и кога са поставени в ушите и автоматично започват да работят или се включват на пауза когато ги свалите. За регулирате силата на звука, смяна на песента, повеждане на разговор или дори GPS посоки, просто докосвате двукратно слушалките, за да активирате Siri.

В основата на изключителните функции на AirPods e Apple W1 чипа, използваните оптични сензори и акселерометър за движение. Независимо дали използвате двете AirPods или само едината случалка, чипа автоматично пренасочва аудиото и микрофона. А когато сте в режим на разговор или говорите със Siri, допълнителен акселерометър работи да филтрира фоновия шум в микрофона и се фокусира върху звука от гласа. AirPods са и изключително енергоефективни, като достигат водещите в индустрията 5 часа в режим на слушане с едно зареждане, като могат да се зареждат с Charging Case и това време да се увеличи до повече от 24 часа. Зареждне само от 15 минути е достатъчно за още 3 часа в режим на слушане.

AirPods са Bluetooth слушалки, така че те работят с всяко Bluetooth устройство, независимо дали е произведено от Apple или не. Въпреки това те са създадени да работят с Apple устройства и със Siri, за да ползвате пълния им потенциал.