iOS7, iPhone 5S, iPhone 5C

Днес се проведе дългоочакваното събитие - Apple обяви новостите за този сезон.Първа бе новината за вече анонсираната нова операционна система за всички iOS устройства (iPhone, iPod touch, iPad) - iOS7.Изцяло реновирана, с невероятно нови възможности, които сме описвали в предишни публикации, вече знаем, че тя ще бъде достъпна за сваляне на 18ти този месец, разбира се абсолютно безплатно.На фона на многото анонси, някак не се забелязва нещо доста съществено - Apple обявиха, че в iOS приложенията Pages, Numbers, Keynote ( алтернативата на Apple за Word, Excel и PowerPoint ) ще са напълно безплатни!Към момента всяко едно от тях се предлагаше за 9 евро. На схемата по-долу може да видите всички устройства, които ше са съвместими с iOS7.



iOS7 съвместимост

новият iPhone 5C магазин Apple софия пловдив

apple iPhone 5C магазин София, Пловдив

Днес бе и големият анонс, на дългоочакваният по-малък брат на iPhone - iPhone 5C. В пет различни пастелени цвята, направен от специалno обработен поликарбонатов корпус.Зад свежият външен вид се крият сериозни характеристики - процесор A6; 8MP iSight камера; 4 инчов Retina дисплей; супер бърз LTE интернет; мощна батерия (до 10 ч. разговори) и разбира се iPhone 5C идва с инсталиран iOS7.Моделите са съответно с 16GB и 32GB памет.Новият модел iPhone 5C обещава да завладее сърцата на младото поколение и с по-ниската си цена (в САЩ без договор цените са: 16GB -  $549*, 32GB - $649*).Към момента няма обявени цени за България, но следете нашият сайт и ще разберете първи.iPhone 5C ще е в продажба от 20ти септември в САЩ и в последствие ще бъде анонсиран и в останалите страни.

Apple пуснаха и калъфи за iPhone 5C, чийто снимки ви предлагаме по-долу:

Калъфи за iPhone 5C

новият iPhone 5S магазин Apple София Пловдив

Следвайки традицията Apple обяви следващият телефон с буква S - iPhone 5S. Истински шедьовър, несравним с нито един смартфон правен до сега, новият iPhone 5S съчетава в себе си най-новите технологии и уникален дизайн, който само Apple могат да предложат.Ето и фактите:

- процесор с 64 битова архитектура (първият с такъв процесор в света смартфон) - новият А7 процесор дава до 2 пъти по-добра производителност в сравнение с A6.Новият А7 чип подържа новата технология Open GL ES весрия 3.0, с която гейминга е несравним.

- супер бърз LTE интернет

- помощен M7 процесор - към този процесор се пренасочват работата на акселометъра, жироскопа и компаса.Целта на внедряването на нов процесор е пестене на енергия, тогава, когато не е нужно да се ангацира мощният A7.

- цензор за отпечатъци - т.н. Home бутон вече разпознава отпечатъци; край на паролите, вече може да поръчвате и плащате приложения в iOS само с кликване, без потвърждаване с парола

- още по-добра и бърза камера - с по-дълъг сензор за улавяне на светлината, нова True Tone Flash светкавица, с помощта на която се използва сложен алгоритъм за изчисляване на точната сила на светлината, която е необходима, както и силата на тоновете за една още по-истинска картина; специално стабилизиране на картината при движение и трептения; Slow-motion видео, за снимане 120 кадъра в секунда!

- три различни нови цвята - златист, сребърен и тъмно сив

- памет 16GB, 32GB, 64GB

iPhone 5S ще влезе в продажба от 20ти септември.Цената му в САЩ без договор е $649* за 16GB модел.$749 за 32GB и $849 за 64GB.

iPhone 5S

iPhone 5S fingerprint



Apple пуснаха и калъфи за iPhone 5S, чийто снимки ви предлагаме по-долу:



калъфи за iPhone 5S

* Посочените цени за взети от официалният сайт на Apple.Моля имайте впредвид, че в САЩ закона не задължава фирмите да публикуват цените с включените местни такси (или ДДС) както е у нас.Те се надчисляват при покупка и в зависимост от щата варират от 6%, 11% и нагоре.