iPad battery батерия на iPad Air



Според проучване на английският сайт Which? (експертни оценки и препоръки) след проведен задълбочен сравнителен тест на батериите на различни модели и поколения таблети измежду които iPad 2 и iPad Air, последният бие в теста със значителна преднина както конкурентни фирми , така и своите предци.

Теста за издръжливост е направен по два критерия: издръжливост при сърфиране в интернет; издръжливост при гледане на видео.

Резултатите от теста са, че iPad 2, iPad mini и iPad Air като цяло се представят значително по-добре от своите Android алтернативи.iPad Air зареден до край издържа 658 минути на сърфиране в нета.Най-добре представилият се Андроид представител Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 г.) издържа на сърфиране в нета едва 483 минути, което е с почти 3 часа по-малко от iPad Air.

При видео теста iPad Air отново е победител с 777 минути при стрийминг от BBC iPlayer и Netflix.При видеото обаче разликата с лидера на Android Kindle Fire HDX 8.9" не е толкова драстичнa, колкото при сърфирането.Kindle показва резултат от 714 минути, което е с час по-малко от iPad Air.

Ако сте от хората, които пътуват много, работят на полеви условия без възможност за редовно презареждане, то освен другите достойнства на iPad Air и батерията прави избора му категоричен.