Тази година на безспорно най-чаканото събитие от всички Apple фенове, компанията представи три нови продукта - модела iPhone (iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max)Apple Watch Series 5 и 7-мо поколение iPad. 

Нека да започнем с iPhone и новите му наименования, за да няма объркани - 

iPhone 11 ще замести миналогодишният iPhone XR

iPhone 11 Pro – iPhone XS

iPhone 11 Pro Max – iPhone XS Max. 

В iPhone 11 ще открием доста нови подобрения:

Новият iPhone 11  е в два изцяло нови цвята - лилав и зелен, които ще се добавят към миналогодишните бял, черен, червен и жълт, като част от тях също са освежени. Екрана се запазва с 6.1-инча диагонал. Предните и задните стъкла са по-издръжливи и има по-добра защита от вода (IP68), която ще му позволи да работи до 30 минути при потапяне на 2 метра дълбочина.

Новият Apple iPhone 11

Звукът с iPhone 11 e още по-зашеметяващ като поддържa и Dolby Atmos. Камерите вече са две 12MP, като освен стандартна ще имате и такава с широк 120 градусов ъгъл. С втората ще можете да хванете до 4 пъти повече в кадъра си, което значи, че обхваща почти толкова, колкото и очите виждат по време на снимката. Вече има възможност да се правят портретни снимки не само на хора както беше при iPhone XR,но и на животни, храна или други предмети. С новия нощен режим ще заснемате ясни и чисти снимки дори и при много слабо осветление. Телефонът поддържа 4видео при 24,30 и 60fps. Предната камера в iPhone 11 вече е 12MP, като за първи път поддържа 120fps slo-mo видео, което ще ви позволи да заснемате селфита на забавен кадър или както от Apple ги наричат "slofies". Face ID вече работи с 30% по-бързо, като са подобрени и ъглите, от които камерата ще ви засича. Така или иначе доста издръжливата батерия на предшественика му е подобрена с още един час при iPhone 11. 

New iPhone 11

Процесорът е A13 и е с 20по-бърз от предишния А12 чип, като освен това е и доста енергоспестяващ. Телефонът поддържа WiFi 6, Gigabit LTE, Bluetooth 5.0, като има и нов U1 Ultra Wideband чип, който ще подпомага по-доброто представяне на GPS-a при закрити пространства. Паметта остава непроменена, а именно - 64, 128 и 256GB. 

 iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Новите имена на телефоните не са случайни.  Тези модели са направени за хора, които наистина искат най-доброто и най-мощното устройство на пазара да бъде в ръцете им. И двата модела са със Super Retina XDR OLED професионални дисплей, а диагоналите им са 5.8инча на iPhone 11 Pro и 6.5инча на iPhone 11 Pro Max .

 

Идват в познатите ни три цвята Space Gray, Gold, Silver, но този път имаме и още един допълнителен – Midnight Green, който се очаква и да е най-търсен. Има и още една разлика – тази година телефоните са с матово стъкло, което ще допринесе за още по-елегантен дизайн.

Както при iPhone 11, в iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max също имаме подобрени стъкла отпред и отзад и по-добра защита от вода (IP68), както и Dolby Atmos за обкръжаващ и плътен звук. За разлика от бюджетния си брат обаче, iPhone 11 Pro/ Max имат тройна камера – основна, такава с ултра широк ъгъл и телефото. Вече сте разбрали какви са предимствата на тази с ултра широкия ъгъл, а бонуса при телефото камерата е, че е с по-голям отвор и това и позволява да поеме с 40% повече светлина​ от преди. И тук има нощен режим за ясни снимки в тъмните вечери, както и 4K видео при 60FPS. Предната “TrueDepth” камера е 12MP, а Face ID вече работи с 30% по-бързо.

Новият процесор в iPhone 11 Pro е толкова мощен, че може да извършва повече от 1 трилион операции в секунда, а освен това и толкова ефективен, че да може да ви осигури до 4 часа повече батерия спрямо тази при миналогодишния iPhone XS, и до 5 часа повече ако сравняваме iPhone XS Maxс новия iPhone 11 Pro Max. Като стана въпрос за батерия, освен това подобрение, в комплекта ще откриете и ново 18мощно зарядно, с което само за 30 минути ще можете да зареждате телефона си до 50%. Телефоните поддържат WiFi 6, Gigabit LTE, Bluetooth 5.0, като има и нов U1 Ultra Wideband чип, който ще подпомага по-доброто представяне на GPS-a при закрити пространства. Паметта на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max е в познатите три варианта 64GB,256GB и 512GB. 

Apple Watch Series 5

Новият Apple Watch серия 5 ни изненадва с една от най-исканите функции в един смарт часовник, а именно Always-on display. Часовникът може да се похвали с нова технология в екрана, която му позволява да запази все така дълго издържащата му батерия независимо от това, че ще можете да видите колко е часът или дали сте затворили ринговете си без да е необходимо да си вдигате китката или да натискате, който и да е бутон. Тази функция може да бъде спирана частично, ако например сте в киното и не искате часовникът ви да свети по време на прожекцията. Запазват се големината на екраните - 40мм и 44мм, както и водоустойчивостта. 

Вече ще откриете и апликация за компас, за да може по всяко време да откриете в коя посока сте тръгнали. Без промени в дизайна на каишките, което позволява да ползвате тези от предишните ви серии. 

Новият iPad 7

Apple iPad 7-ма генерация замества бюджетния си брат от миналата година, но в него вече откриваме 10.2” дисплей с по-тънки рамки, спрямо 9.7” от последните години. 
Освен, че е с поддръжка на Apple Pencil, вече има и Smart Connector, с който iPad 7 ще може да работи с новата клавиатура на Apple предназначена за модела. Процесорът е A10 Fusion, има стерео звук, камерата е 8MP, поддържа Gigabit LTE при моделите със сим карта, 10 часова батерия, Touch ID сензор за пръстови отпечатъци и 802.11ac WiFi. Цветовете, в които ще го откриете са астро сиво, сребърно и златно.