Съвет: Създаване на Apple ID, без необходимост от кредитна карта.

Едно от основните предимства на iOS устройствата, спрямо тези на други производители, са предлаганите от Apple услуги, като Apps Store, iTunes, iCloud, Apple Music. Въпреки, че някои фунционалности се заплащат еднократно или абонаментно, същестуват и доста опции, които са достъпни за потребителя напълно безвъзмездно. Има едно условие, обаче – трябва да притежавате Apple ID. И докато преди години, ползването на кредитна/дебитна карта, бе задължително условие при създаването на профил, от доста време съществува начин тази опция да бъде заобиколена, при условие че искате да ползвате единствено безплатното съдържание. Този процес обаче, се оказва сложен за голяма част от потребителите. Поради тази причина, често се случва няколко човека да споделят един и същ профил. Рано или късно, това води до необратима каша.



 

Процесът на създаване на потребителски Apple акаунт е един и същ за всички iOS устройства – iPhone, iPad, iPod Touch. Същият може да ползвате и в Аpp Store на Mac OS X.

 

1) Проверете дали вече нямате въведен Apple ID, в настройките на вашето устройство.

 

2) Отворете App Store и изберете произволно БЕЗПЛАТНО приложение.

 

3) Натискате веднъж на бутона GET, след което той ще се преименува на INSTALL. Натиснете го още веднъж, за да инсталирате приложението. Ще се появи прозорец, който ще попита дали искате да използвате съществуващ вече аканут, или да създадем нов. Избирате Create New Apple ID.

create_apple_id_1_x2 create_apple_id_2_x2

4) Изберете страна или регион, след което натиснете NEXT. (Някои приложения и услуги не се предлагат в определени региони, затова ви съветваме да изберете България.)

create_apple_id_3_x2

5) Натиснете AGREE веднъж на pop-up съобщението и веднъж на страницата с условия за използване на услугата. (Тези условия съдържат важна правна информация и общи условия за ползване. За съжаление, ако не сме съгласни с някое от тях, не можем да продължим стъпките за създаване на Apple ID.)

create_apple_id_4_x2

6) Въведете необходимата информация, за да създадете своя нов акаунт. Това включва email адрес (силно препоръчваме да НЕ ползвате abv.bg, поради често възникващи технически проблеми), парола (минимум 8 символа, като задължително трябва да използвате поне една главна буква, малка буква и число.), дата на раждане, както и няколко отговора на въпроси за сигурност (моля, обърнете особено внимание на последното, тъй като тази информация е необходима при възстановяване на забравена парола). Когато сте готови, натиснете NEXT. Бъдете сигурни, че mail-ът който ще използвате за потребителско име е активен и не е използван до момента за регистрация на Apple ID. Ако е необходимо, създайте нов email (препоръчваме yahoo или gmail).

 

create_apple_id_5_x2

7) В страницата за данни на плащане, избирате NONE – това означава, че няма да използвате дебитна/кредитна карта. Полето CODE също трябва да остане празно. След това, попълнете своя адрес.

create_apple_id_6_x2 create_apple_id_7_x2

8) На ел. поща, която използвате за потребителско име, ще получите писмо от Apple, съдържащо линк за активация. Отворете писмото и заредете посоченият линк. Той ще ви пренасочи към страница с полета, където трябва да въведете потребителското име и паролата за акаунтът, който създадохте току що.

9) След като активирате своят Apple ID, може да се впишете с него в App Store, iCloud, iTunes и да използвате достъпните функции.

create_apple_id_8_x2