Apple QI безжично зареждане

Научете как да зареждате безжично вашия iPhone X, iPhone 8 или iPhone 8 Plus със сертифицирани от Qi аксесоари.

Както знаете, iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus имат интегрирано безжично зареждане, което позволява лесно и интуитивно зарежданежбез употребата на кабел. С изцяло нов дизайн, iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus е направен от стъкло в задната си частпо начин , че да работи със зарядни устройства, сертифицирани по Qi, които се предлагат в автомобили, кафета, хотели, летища и на всевъзможни местса. Qi е отворен универсален стандарт за зареждане, създаден от Wireless Power Consortium (WPC).

Препоръки от Apple за правилно безжично зареждане

  1.     Свържете зарядното устройство към захранване. Използвайте захранващия адаптер, който се доставя с вашия аксесоар, или адаптерът за захранване, препоръчан от производителя.
  2.     Поставете зарядното устройство на равна повърхност или на друго място, препоръчано от производителя.
  3.     Поставете iPhone на зарядното устройство с дисплея нагоре. За най-добра работа, поставете я в центъра на зарядното устройство или на мястото, препоръчано от производителя.
  4.     Вашият iPhone трябва да започне да се зарежда няколко секунди, след като го поставите на вашето безжично зарядно устройство.Това се вижда в иконката за състояние на батерията, а и специфичният за iPhone звук напомня, че телефонът е в състояние на безжично зареждане.
  •       Безжичното зареждане използва магнитна индукция за зареждане на вашия iPhone. Не поставяйте нищо между iPhone и зарядното устройство. Магнитни стойки, магнитни каси или други предмети между вашия iPhone и зарядното устройство може да намалят производителността или да повредят магнитните ленти или RFID чиповете, като тези, които се намират в някои кредитни карти, знаци за сигурност, паспорти и ключови фигури. Ако имате някой от тези чувствителни елементи, извадете ги преди да заредите или се уверете, че те не са между гърба на вашия iPhone и зарядното устройство.
  •       Ако iPhone не се зарежда или се зарежда бавно и iPhone има дебел корпус, метален корпус или кутия за батерии, опитайте да извадите корпуса.
  •       Ако вашият iPhone вибрира - например, когато получи известие, вашият iPhone може да промени позицията си. Това може да доведе до спиране на захранването на вашия iPhone. Ако това се случва често, помислете за изключване на вибрациите,  включване на режим "не безпокойте" или използване на кутия за предотвратяване на движение.
  •       В зависимост от матрицата за зареждане, може да чуете слаби шумове, докато iPhone ви зарежда.
  •       Вашият iPhone може да стане малко по-топъл, докато се зарежда. За да удължите продължителността на живота на батерията, ако батерията стане твърде топла, софтуерът може да ограничи зареждането над 80%. IPhone ще се зарежда отново, когато температурата спадне.Опитайте да преместите iPhone и зарядното устройство на по-хладно място.
  •       IPhone няма да се зарежда безжично, когато е свързан към USB. Ако iPhone е свързан към компютъра ви с USB или ако е свързан към USB захранващ адаптер, iPhone ще се зарежда, като използвате USB връзката.