На всеки е ясно , че целта на всеки разработик на софтуер е да качи своята програма или игра в App Stpre.Достъп до изключително много хора по света и лесна печалба са достатъзно добри аргументи за всеки програмист или компания.Точно същите аргументи обаче понякога карат същите тези разработчици да бързат изкушени от печалбите и не винаги да предлагат полезни и качествени апликации.Ще се опитаме да ви насочим към някои наистина изгодни и полезни предложения от App Store.



Aperture 3 - 63.99 euro

Намалена почти на 1/3 от цената , най-добрата програма за фотографите собственици на  Mac-ове е повече от изгода.Освен , че може да я превърнете в лесно упрявляемо хранилище на купища снимки и видео, с Aperture може да обработвате снимките до най фини детайли.





Pages - 15.99 евро

Някои наричат Pages добър аналог на Microsoft Word, други просто Текстовият редактор на Apple.До скоро предлагана като част от офис пакета на Apple iWork '09 , Pages се отличава с бързина и изключително интуитивен интерфейс.По подразбиране отваря и чете .pages. Има възможност за отваряне и експорт на .doc и .docx.И все пак ако основният файлов формат , с който работите е този на Microsoft замислете се дали Office 2011 на Microsoft не е по-добрият вариант.





Numbers - 15.00 евро

Работата с таблици позната ни от Excel на Microsoft Office е толкова разпространена в наши дни, че нямаше как Apple  да не пуснат своя собствена разработка.Изключително интуитивен интерфейс и бързина на работа.Отваря всичко  формати на MS Excel, но записва в свой собствен .pages формат.Въпреки добрите отзиви не покрива напълно функционалността на MS Excel.





Keynote - 15.99 евро

По-известно като любимото приложение на създателя на Apple Стийв Джобс, Keynote е абсолютен лидер в създаването на презентаций изобщо.Невероятни темплейти, ефекти и прецизно оразмеряване на поставените обекти.Може да импортира и експортира в MS Powerpoint, но по подразбиране запазва във формат .keynote.





Pixelmator - 23.99 евро

Не знам за човек, който да не е чувал за Photoshop на Adobe.Всеки знае за лидера в обработата на изображения в сявета.Но и всеки знае неговата цена, която е приблизително 1600 лв.На повечето от нас поради една или друга причина ни се налага да правим малки корекции или да подготвим даден колаж.Да, но функцийте, които непрофесионалист използва в ежедневиеот си са дълеч по-мако от тези предлагани от Photoshop.Ето защо Pixelmator е идеалният приятел на всеки работещ със снимки.На изключителната цена от 23.99  евро всеки от нас може да има легална , мощна 64 битова програма за обработка на снимки.





IP Scanner - безплатно

Невероятен инструмент, както за системни администратори, така и за най-обикновенни потребители.IP Scanner  сканира устройствата във вашата LAN мрежа и извежда всички устройства присъстващи в нея.Освен полезната информация за това, кое устройство работи  и какъв IP и MAC адрес има, програмката може да ви служи за помощник за откирване на натрапници дръзнали да кракнат паролата ви за безжичен интернет и които паразитно ползват вашият.





Civilization IV : Colonization - 23.99 евро

Безспорен хит сред игрите,  Civilization IV е едно от добрите предложения в App Store.На добрата цена от 23.99  евро може да се впуснете в колонизирането на света веднага.





TextWrangler - безплатно

Бърз, мощен текстови редактор предназначен най-вече за програмисти.Работи в режим plain text , като може да записвате текста с желано от вас разширение.Добър приятел на всеки програмист на Python.





Chopper 2 - 0.79 евро

Правиланата дума тук е далавера.Цената за тази толкова забавна игра е нищожна.Може би една от най-добрите аркадни игри за Mac излизала от доста време.Изключително приятно управление на хеликоптера и стрелбата с картечница и бомби.





Psd2Html - 15.99 евро

Вие сте уеб дизайнер , който е свикнал да губи доста време в ръчно конвертиране на .PSD в HTML?Край на досадната работа.Psd2Html върши това вместо вас напълно автоматично, изключително прецизно и на невероятна цена.





Poker HD - безплатно

Играчите на Texas hold'em покер има своята игра и за Mac в лицето на Poker HD.Без да се притеснявате за вашето портмоне, с Poker HD може да блъфирате и залагате на воля.





MindNode - безплатно

Невероятна програма за визуализиране на вашите идеи и мисли с помощта на графики и връзки.Програмата може да се използва за онагледяване идеите в различни области като програмиране, органаизер, планиране , изследване и други.

Ще очакваме и добри предложения и от вас в коментарите, които може да оставите.