Apple обявиха официално новата операционна система Mac OS X Lion.Срока, с който Apple се ангажираха тя да бъде готова е лятото на 2011.На презентацията бяха показани някои от значимите нововъведения.Операционната система с еописва с думите "силата на Mac OS X, магията на iPad".Наистина вдъхновени от начина, по който хората се радват и работят с мобилните продукти на Apple използващи iOS4, от Apple са въвели по възможно най-атрактивен начин някои функции и в новият Lion.





Новият Mac App Store



С новият App Store за Mac, всеки потребител ще може да намери, закупи и свали любимата си програма само с едно кликване, точно толкова лесно като при iPad.Нещо повече, апликациите се инсталират сами, така че не се грижите за инсталирането както и за тяхните ъпдейти.Стив Джобс сподели, че Mac потребителите ще могат да се радват на новият магазин за приложения точно след 90 дена, тоест той ще бъде наличен за Snow Leopard.



cialis 20 mg tablets />



Launchpad



Launchpad дава на Mac потребителя директен достъп до всизки приложения директно на десктопа.Екраните се сменят много лесно само с един жест върху тракпада или мишката.





Full screen application



В Lion разработчиците са набелгнали доста над функциятя full screen в почти всички приложения.Без да се разсейват потребителите могат да работят с любимото си приложение вече в още по-голям мащаб.





Mission control



Познатите ви Expose, Dashboard и Spaces са обединени в едно цяло.Само с един жест на мишката или тракпада имате достъп до различни екрани с различни приложения.По-лесно и интуитивно просто никога не е било.