409_office_2016_mac_x2


Безспорно Microsoft Office е най-добрият офис пакет, не само за PC, но и за Mac.Въпреки многото усилия на множество компании и свободни организации да наподобят, че дори и задминат пакета на Microsoft,  все още опитите са далеч от успех.Дори алтернативните приложения на Apple - Pages, Numbers и Keynote, които са изключително добри имат какво да учат от Microsoft Office!

За разлика от предишната версия Office 2011, новият офис пакет се предлага от Microsoft под формата на услуга, а не на продукт, който закупувате еднократно.На много хора това няма да им хареса, но други ще припознаят услугата като подходяща точно за тяхните нужди.Причината за това е, че с абонамента винаги имате най-новата версия на Office пакета, плащате за толкова потребители, колкото фирмата ви има към момента и може по всяко време на разширявате или намалявате пакета от услуги според моментните нужди.

За разлика от самостоятелните верзсии, Office 365 дава достъп на бизнес потребителите до мобилните версии на Word, Excell и PowerPoint за iOS и Android.Освен това, в зависимост от пакета Office 365 предоставя услуги като собствен сайт, професионална поща, разговори по Skype, споделяне на големи файлове в облака и други.Като част от пакет Office 365, новата версия за Mac е с напълно нов дизайн оптимизиран за Retina дисплей.

Пакетите от услуги са разделени на две - за бизнес потребители и за частни клиенти.

Частните клиенти могат да започнат с абонамент от 13.99 лв. / месец за един потребител.В цената се включват версиите за Mac и PC на Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и услугите 60 безплатни минути в Skype и 1TB място за съхранение на файлове в облака.

Варианта за бизнес потребители Office 365 Small Business Premium започва от 289.99 лв. / година за 5 потребителя и включва: версиите за Mac, PC, iOS и Android на Word, Excel, PowerPoint, Outlook. Включва още за всички потребители бизнес поща и споделен календар.

Все още от Microsoft не дават официална информация дали пакетите ще се продават като отделен софтуер, без нужда от абонамент.Повече информация може да научите в официалния сайт на Microsoft за България.