Apple Watch Series 2 е с познатата квадратна форма от първото поколение Apple Watch и е изработен в зависимост от модела от алуминий, неръждаема стомана или бяла керамика.

Въпреки сходството във външния вид, от Apple са направили значителни промени - новия Аpple Watch е водоустойчив, много по-бърз, с по-ярък дисплей и е с вграден GPS.

Докато първото поколение Apple Watch е устойчив на намокряне, то новата серия “Series 2” е напълно водоустойчива. От Apple увериха, че може безпроблемно да плуваме както в басейн, така и в океана, като часовника е водоустойчив на дълбочина до 50 метра. За да постигнат това от Apple са направили промени в механизма и дизайна на микрофона и са затворили всички портове.

Apple Watch Series 2 е с нов двуядрен процесор който е до 50% по-бърз и по-мощна GPU, което осигурява по-бърза работа на приложенията, по-плавни анимации и възможност за зареждане на графично интензивни игри, като NightSky. С watchOS 3 приложенията се зареждат веднага с актуална информация. Има и два пъти по-ярък дисплей за по-добра видимост дори при пряка слънчева светлина.

С вграден GPS, Apple Watch Series 2 може да записва точното разстояние, скорост и темпо, докато сте пеша, бягате или карате колело без да е необходимо да носите вашия iPhone. Той улавя сигнал веднага, така че не е нужно да се изчаква. Mожете да заредите и карта на маршрута си показваща промените в скороста. Сензор непрекъснато измерва сърдечната честота, докато използвате приложението за тренировка.

 

От Apple казах, че са провели задълбочени проучвания, за да може Apple Watch Series 2 да измерва точно каквото и движение да извършвате. Можете да избирате от 12 открити и закрити тренировки - включително плуване, колоездене, бягане, и много други за по-точен анализ.

 

Като част от своята презентация, Apple анонсираха и сътрудничеството си с Nike за серията Apple Watch Nike+.

 

Друга фирма партньор, която Apple представиха беше Hermes и техните модели кожени каишки.