За щастие на всички потребители, които до момента световният гигант пусна цялостна защитна система за Mac OS X - Leopard с името Norton Internet Security 4.Продукта включва антивирусна защита (няма да засягаме темата има ли нужда или не Mac OS X от антивирус, моето лично мнение е , че не е силно наложително, но препоръително), защитна стена (firewall), confidential protection - зашита на личната информация, защита от измами със смяна на  DNS ите.По-долу ще разгледаме по-подробно целият софтуер.

Antivirus 

Антивирусната защита на Norton предпазва от вируси за Mac OS X (такива вече съществуват), както и от вируси за  Windows, с които можете да заразите ваши приятели и колеги.Антивируса работи незабелязано без да бави осезаемо работата в интернет.След поставянето на флаш памет, външен диск , CD/DVD  автоматично започва сканиране на носителя.Процедурата е средно бърза.Разбира се може да бъде изключена от настройките.

internet security 4 for mac os

Firewall

 Ако антивирусната защита не е достатъчен мотив за вас, то мощната защитна стена , която предлагат от Norton със сигурност би ви била повече от полезна.Тя е разделена на два успоредни типа настройки: на приложенията(програмите) и на връзките.Може да забранявате или разрешавате на всяко приложение връзка с интернет.След това още по-фино може да разрешите или забраните входящите или изходящи връзки.Интересен момент е защитата на зони.Защитната стена индентифицира всяка нова и различна морежа.Има опция да запаметите няколко различни поведения на стената, според това дали се намирате вкъщи, в офиса или на публично място.

norton internet security 4 for mac os

Както се вижда от картинката долу, анализирането на проблеми и мониторинга е повече от идеално и ясно.Log файловете се разщитат от защитната стена и се поднасят на крайният потребител във възможно най-разбираемият начин.

firewall for mac os

Confidential

Включва в себе си:

Anti-fishing: защита от измамни сайтове представящи се за нещо, което не са.Под тул бара на Safari  се появява тънка линя оцветена в разлиен цвят показваща статуса на сайта: доверен, измамен неиндефициран.

Information Guard - място , където може да записвате важна за вас информация, като пароли, сметки , телефоони и др. без да се притеснявате, че някои друг освен вас може да ги види.При всяко отваряне се иска администраторска парола.

 File guard - добавяте файлове от компютъра, които са важни за вас и искате да бъдете уведомявани ако по някакъв назин някой се опита да ги изтегли от интернет или да рпави каквото и да било.

Vulnerability protection - анализира слабостите в програмите и операционната система, които могт да бъдат използвани за хакерски атаки.Всеки съмнителен процес извежда предупреждение и бива елиминиран.

nortnon internet security 4 for mac os

Като заключение мога да кажа, че аз лично ползвам програмта лицензирано от 5 дена , тествал съм я всячески и задоволява напълно нуждата от цялостна зашитам която да работи синхронизирано.

Цена $79

Сайт на разработчика: cialis fast delivery title="norton" href="http://www.symantec.com" target="_blank">http://www.symantec.com