антивирус mac



На 13 февруари Apple обновиха вградената в OS X антивирусна програма XProtect  , така, че вече да предпазва от новопоявилият се троянски кон  OSX/CoinThief.

Троянеца е забелязан в програмите Bitcoin Ticker TTM и Litecoin Ticker.Троянеца е маскиран и се старитра незабелязано като LSUIElement agent, веднага щом за пръв път се пусне приложението.Установихме, че троянеца се разпространява активно през CNET's Download.com , както и през macupdate.com.

Световният лидер в борбата с malware ESET предупреждава, че OSX/CoinThief се разпространява активно и през p2p мрежите (тоест през торентите) най-често замаскиран в пиратски версии на платени програми като BBEdit, Pixelmator, Angry Birds и други.

Не е тайна за никой, че OS X се слави като една от най-стабилните и защитени операционни системи.Въпреки многото вградени защити включително и XProtect (вградена антивирусна програма) OS X не е 100% защитена.Една от причините за това е, че за разлика то големите фирми за сигурност като ESET, McAfee, Intego и др. Apple обновяват дефинициите на XProtect обикновено с доста по-голямо закъснение.

На всички от вас, които искат да са максимано предпазени, препоръчваме инсталирането на лицензиран антивирусен софтуер като Eset Cyber Security Pro, който предлага цялостна и най-вече навременна защита от най-актуалните вредители.