слушалки Apple, новите MacBoo Pro Retina

Последния модел слушалки на Apple се отличават с уникален дизайн, удобство за ушите и невероятен бас.Освен, че се продават като отделен продукт, те се намират и в комплекта на  iPhone, iPod touch, iPod nano.Основните фукнции на повечето хора са известни, но как да извлечем максимума от тях ще ви покажем по-долу:

1.Play или pause музика или видео

С централния бутон "C" може да слагате на пауза всяка музика или видео независимо от приложението, което ползвате.Съответно като го натиснете отново звука тръгва отново.

2.Прескачане на песен

Когато слушате музика или подкаст , но искате да прескочите звучащото парче в момента, то трябва да натиснете два пъти бързо централния бутон "C".

3.Превъртане на песен напред

Подобно на стъпка 2, но със задържане на втория клик ще чуете как песента започва да се превърта на бързи обороти.

4.Връщане на предишна песен или видео

Подобно на стъпка 2, ако искате да върнете предишна песен или видео, натискате три пъти бързо централния бутон "C".

5.Превъртане назад

Подобно на стъпка 4, но със задържане на третия клик ще постигнете превъртане назад.

6.Отговаряне на повикване

Ако ползвате слушалките с iPhone, най-вероятно знаете, че докъто слушате музика и някой ви звъни, музиката плавно спира и чувате позвъняване в слушалките.За да отговорите натиснете еднократно централния бутон "C", а после за да прекратите разговора го натиснете отново.

7.Отхвърляне на повикване

Да, това е възможно.Когато ви позвънят и искате да откажете повикването натиснете и задръжте централния бутон "C" за около 2 секунди и ще чуете 2 пъти beep , което ще потвърди, че повикването е отказано.

8.Прехвърляне между разговори

Когато вече разговаряте и ви потърси друг, то с еднократно натискане на централния "C" бутон ще се прехвърлите към новопозваниялият, а предишният разговор ще се задържи ("on hold").

9.Прехвърляне с прекъсване

Ако искате да се прехвърлите към ново позваняване, но да прекъснете старото, то задръжте централния "C" бутон за около две секунди и ще прекратите стария разговор.

10.Ползване на Siri

Ако искате да попитате Siri за нещо, може да го направите като натиснете еднократно средния "C" централен бутон.За всеки следващ въпроц пак натискате еднократно.