Безжични слушалки Apple AirPods Max

Днес от Apple пуснаха в продажба в САЩ нови безжични слушалки от серията AirPods - AirPods Max. AirPods Max съчетават персонализиран акустичен дизайн, чипове H1 и усъвършенстван софтуер за захранване на звукa за изживяване при слушане с Adaptive EQ, Active Noise Cancellation, Transparency mode и пространствен звук. AirPods Max се предлагат в пет великолепни цвята, включително космическо сиво, сребристо, небесно синьо, зелено и розово, и в САЩ са налични за поръчка от днес, акога ще са в България е все още рано да се каже.  „AirPods са най-популярните слушалки в света, обичани със своята лесна настройка, невероятно качество на звука и емблематичен дизайн. С AirPods Max ние пренасяме това вълшебно изживяване на AirPods в зашеметяващ дизайн над ушите със звук с висока точност “, каза Грег Йосуиак, старши вицепрезидент на маркетинга в Apple. „Персонализираният акустичен дизайн, съчетан с мощни H1 чипове и усъвършенстван софтуер, позволяват на AirPods Max да използва изчислително аудио, за да осигури уникално лично изживяване при слушане.

Всяка част от AirPods Max е внимателно изработена, за да осигури изключителни акустични характеристики за всеки потребител. Дишащият мрежест сенник, покриващ лентата за глава, е направен така, че да разпределя теглото и да намалява натиска върху главата. Рамката за лента от неръждаема стомана осигурява здравина, гъвкавост и комфорт за голямо разнообразие от форми и размери на главите. Телескопичните рамена за глава леко се разширяват и остават на място, за да поддържат желаното прилягане. Всяка чашка за ушите се прикрепва към лентата за глава чрез революционен механизъм, който балансира и разпределя налягането на ушната чашка и й позволява независимо да се върти, за да пасне на уникалните контури на главата на потребителя. Всяка ушна възглавница използва акустично проектирана мемори пяна, за да създаде ефективно уплътнение - критичен фактор за доставяне на потапящ звук. Digital Crown, вдъхновен от Apple Watch, предлага прецизен контрол на силата на звука и възможност за възпроизвеждане или пауза на аудио, пропускане на песни, отговаряне или прекратяване на телефонни разговори и активиране на Siri.

Безжични слушалки AirPods Max

Новите слушалки на Apple - AirPods Max разполагат с 40-милиметров динамичен драйвер, проектиран от Apple, който осигурява богат, дълбок бас, точен среден обхват и отчетливо, чисто високочестотно разширение, така че всяка нота може да бъде чута. Уникалният двигател с двоен неодимов пръстен с магнит позволява на AirPods Max да поддържа цялостно хармонично изкривяване от по-малко от 1% в целия звуков диапазон, дори при максимална сила на звука. С усъвършенстван софтуер, AirPods Max използват изчислително аудио, за да предоставят възможно най-високото качество на слушане. Използвайки всяко от 10-те аудио ядра на чиповете - способни на 9 милиарда операции в секунда - изчислителното аудио осигурява пробивно изживяване, което включва адаптивно EQ, активно шумопотискане (noise cancelation), режим на прозрачност и пространствен звук.

Цената, на която се предлагат в САЩ е 549 щатски долара, но все още е рано да се каже, кога ще се появат в България и каква ще е цената на европейския пазар.