Фото-принтер Polaroid Lab

На 26 Март тази година, Polaroid обявиха своето ребрандиране. Двете марки Polaroid и Polaroid Originals се обединиха под общото име Polaroid, за да продължат 80 годишната традиция в аналоговата инстантна форография.

Като пионери на моментната фотография, от Polaroid извървяват дълъг път в създаването на фотоапарати и филми за моментни (инстантни) снимки. От неповторимият успех през 1972 г. с модела SX-70, до OneStep+ през 2018 г. Осъзнавайки съвременният свят, в който всичко се случва на дисплея на нашите мобилни телефони, от Polaroid вземат решението на създадат продукт, който е мост между класическата фотография и модерната техника. Резултатът не закъснява - представяме ви Polaroid Lab.

Фото-принтер Polaroid Lab

Polaroid Lab, представлява компактна „лаборатория“, в която има обектив на фотоапарат, който снима дисплея на вашия смартфон, като създава истинска аналогова снимка Polaroid. Това не е фото-принтер, който цифрово отпечатва, Polaroid Lab създава истинска, релана аналогова снимка, като онези, които помним от миналото. Polaroid Lab използва оригиналните филми на Polaroid, тип i-Type и 600, като всеки единичен пакет съдържа 8 бр. снимки. На пазара се предлагат пакети от 8, 16 и 40 снимки. Polaroid произвеждат стандарнти цветни и черно-бели филми, но също и специални издания с черни, цветни друг вид рамки, с които може да превърнете всяка любима снимка в истински шедьовър. Polaroid Lab работи изключително просто, сваляте безплатното приложение Polaroid ( за iOS и Android ). Не се нуждаете от Bluetooth или WiFi свързаност. Избирате снимка от приложението, виждате как тя би изглеждала в класичзеската квадратна бяла рамка, поставяте смартфона върху устройството и натискате червеният бутон. Следва типичният звук на моторчето, което ще изхвърли снимката. След това я объщате с лицето надолу за няколко минути докато се развие напълно. Готово. В ръката си имате истинска реална снимка Polaroid, която може да надпишете на гърба и. Може да я подарите за спомен, да я поставите в албум, на работното ви място. От Polaroid предлагат и специални магнити, с които може да закрепите снимката по елегантен начин и на всеки хладилник. Никога не сте си представяли в какъв шедьовър може да се превърне всяка една снимка, която сте снимали с вашия смартфон. За онези, които обичат експериментите и творчеството, приложението предлага режим за правене на колажи от една снимка. Вариантите са от 2, 3, 4, 6 и 9 снимки. Освен в подредени една до друга, може да изберете и режими, в които те са разпръснати или подредени в кръг.

Фото-принтер Polaroid Lab

Фото-принтер Polaroid Lab

Фото-принтер Polaroid Lab

Инженерите на Polaroid разработват и добавят и специална функция за добавена реалност ( augmented reality – AR ), с която може да асоциирате видео със снимката и после да го възпроизвеждате в нея. Вижте как на снимката по-долу.

Фото-принтер Polaroid Lab

За да преобразува светлината в снимка на момента, в рамките на една минута се случват стотици химични реакции, което е гордостта на компанията.

Polaroid Lab работи със следните модели iPhone: iPhone 6, 6+, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+, X, XS, XR, XS Max, 11, 11 Pro and 11 Pro Max with IOS 11.4 или по-нови. Функцията за добавена реалност работи само с iPhone 6S и по-новите модели. Polaroid Lab работи и с Android телефони, като Samsung, Google Pixel, Huawei, OnePlus, Xiaomi и LG с дисплей по-голям от 4.7 инча и 326 ppi. Изисква се Android 7 или по-нова версия.

Polaroid Lab е прекрасен подарък за всяка възраст и дава възможност на всеки да превърне най-любимите си спомени в релна снимка, която може да пипне или подари. Polaroid Lab се предлага на пазара за цена от 268 лв. самостоятелно и за цена от 320 лв. в комплект от два броя филми, цветен и черно-бял. Прекрасен подарък, за прекрасни хора и то на напълно достъпна цена.

Фото-принтер Polaroid

Фото-принтер Polaroid

Фото-принтер Polaroid Lab