Джобен принтер Polaroid ZIP

Тази година се навършват 80 г. от създаването на Polaroid, марката, която всеки свързва с фотоапаратите за моментни снимки, които за пръв път Едуин Ленд създава през 1943 г. В днешни дни Polaroid прегръща носталгията наследена от миналото и добавя технологии от настоящето създавайки актуални качествени продукти, които са лесно разпознаваеми и харесвани.

Ако пътувате често и обичате да посещавате магазините на Apple по света, сигурно сте забелязали, че в голяма част от тях присъства един продукт на Polaroid - ZIP.Джобният принтер на Polaroid наречен ZIP e изключителен продукт.Базиран единствено на технология, която не използва мастила ZINK (от англ. zero ink), той е прекрасен спътник за всеки откривател, майка или тинейджър, които вече има в джоба си мобилен телефон с хубава камера, но иска да може да разпечатва на хартия любимите си снимки на момента.

Polaroid ZIP e е тънък едва 2.5cm и тежи 186 г. С големина като на мобилен телефон, той е удобен за носене в джоба.Свързва се през Bluetooth със устройства, които работят с iOS или Andorid операционни системи и за които има приложение Polaroid ZIP.Зарежда се с Micro USB кабел за около 40 минути, а с едно зареждане може да разпечата между 10-15 снимки.

Снимките, които Polaroid ZIP разпечатва са с размери 2x3" (5 x 7cm).Освен, че издържат на намокряне, те са трудни за късане, а гърба им е лепенка.

Дизайна на Polaroid ZIP е в ретро стил , полиран, със заоблени ръбове и типичното за Polaroid лого в цветовете на дъгата.Предлага се в четири цвята - черно, бяло, синьо (baby blue) и червено.

Всички модели и консумативите за тях може да намерите  тук .

Ръководтво на български за работа с Polaroid ZIP, може да свалите от тук .