Напоследък все по-често се замисляме за заобикалящата ни среда и как можем да се предпазим от вредни бактерии и плесени. Даваме ли си сметка обаче какво се случва върху повърхността на телефона ни, който постоянно е в ръцете ни. В много случаи, що се отнася до бактерии, мобилният телефон е 10x пъти по-мръсен от тоалетната седалка. Затова от американската фирма за калъфи и аксесоари Speck са се спрели на лидера в антимикробната защита – Microban.

 

Какво е Микробан?

 Повече от 35 години Microban® е пионер и световен лидер в света на антимикробните технологии и решения. Използва се в повече от 1000 продукта от над 250 водещи производители, като:

 

Технологията Microban в продуктите с марка Speck:

 С калъфите на Speck за iPhoneвашето устройство ще е защитено не само от повреждане при удар и падане от височина до 4 метра, но и вашето здраве ще е предпазено от бактерии и плесени образуващи се по повърхността на калъфа. 

 

Интеграция в структурата на калъфите Speck.

Технологията е интегрирана по време на производствения процес и става част от молекулярната структура на продукта. Антибактериалният ефект не може да се отмие или износи и не губи своя ефект с времето.

Как действа Microban?

При употреба повърхността на вашият калъф се замърсява с бактерии. Технологията Microban прониква в бактериите и възпрепятства способността им да се възпроизвеждат. Тази антимикробна технология може да се дефинира като вещество, което работи за спиране на растежа и възпроизводството на вредни бактерии и плесени.

За разлика от дезинфектантите, които осигуряват ограничена остатъчна активност, след като обработената повърхност изсъхне, интегрираната антимикробна технология Microban работи за непрекъснато минимизиране на присъствието на микроби през целия жизнен цикъл на продукта.

Някои бактерии могат да удвоят популацията си на всеки 20 минути. Продуктите с вградена антимикробна защита Microban непрекъснато възпират способността на микробите да оцелеят на повърхностите, като намалява риска от кръстосано замърсяване, т.е. пренасяне на микроби върху друга повърхност.

 

 В крайна сметка третираната повърхност остава по-чиста и е защитена от разпространението на бактерии причиняващи петна и миризмикато калъфът за iPhone остава по-чист, свеж и по-хигиеничен за по-дълго време.

 

Безопасен за използване 

 Технологиите за антимикробна защита на Microban® се регистрират и одобряват от ключови регулаторни органи, включително Агенцията за защита на околната среда (EPA) в Съединените щати и Регламента за биоцидните продукти (BPR) в ЕС. Като пример за тяхната безопасност е и използването им в опаковки на хранителни продукти.

Веднъж ползвали удароустойчивите и антибактериални калъфи на Speck за iPhone, няма да искате други. Защо ли? Защото са невероятно практични и в същото време със свеж, модернистичен и максимално тънък дизайн за протекцията, която подсигуряват.

Всички модели на марката може да намерите тук.