Преобръщайки представите за това какво да очакваме от един аксесоар, Apple Watch е най-продавания часовник в света. За милиони хора той е станал незаменима част от тяхното ежедневие. С Apple Watch те са винаги на линия и могат да се свържат с когото и където пожелаят, окуражава ги да са по активни и им помага да водят по-здравословен начин на живот. На Apple Special Event състоял се на 12.09.2018г. бе представен новия Apple Watch Series 4, който е не само с подобрени функции, но и с нов дизайн. Накратко основните характеристики и нови функции са следните:

Новият Apple Watch 4 charcteristics

Apple Watch Series 4 ще е наличен в два размера 40 и 44мм., за разлика от предишния модел който беше 38 или 42мм. По-големият с 30% дисплей е със заоблени ъгли и преминава плавно в корпуса. Приложенията и съдържанието се виждат по-добре от всякога. Въпреки размера на дисплеят, Apple Watch Series 4 има по-тънък и компактен корпус.

Apple Watch 4 Event 12 sept

Всички модели на Apple Watch Series 4 имат черно керамично и сапфирено кристално покритие, което позволява по-добро клетъчно обслужване, защото радио вълните могат по-лесно да преминат през предната и задната част.

Apple Watch 4 body

Четвъртата серия на Apple Watch e с 50 процента по-силен високоговорител за използване със Siri, телефонни разговори и Walkie-Talkie, а микрофонът е преместен, за да намали ехото. Apple Watch Series 4 има по-бърз, по-ефективен чип S4, който предлага 2 пъти по-бърза скорост.

Още с първите модели на Apple Watch, Apple се фокусиравърху здравето и подобряване на качеството на живот. Този стремеж е виден и в моделите от серия 4 на Apple Watch, въвеждайки нов електрически сензор за сърдечен ритъм, който при комбиниране с електроди в Digital Crown може да направи електрокардиограма (ЕКГ), която да се разчете използвайки ново приложение за ЕКГ, което идва тази есен. Всички показания на ЕКГ могат лесно да бъдат споделени с лекар. Сензорите също редовно анализират сърдечните ритми, а серията Apple Watch Series 4 може да изпрати известие, ако се открие нещо което не е в нормите.

Apple Watch Heart Rate EKG

Друга интересна функция е помощта при падане. С акселерометър от следващо поколение и жироскоп, Apple Watch Series 4 може да открие дали е налице падане чрез анализиране на траекторията на китката и ускоряване на удара. Ако след падане не бъде засечено движение, Apple Watch може да инициира повикване към службите за спешна помощ и да изпрати съобщение до спешни контакти.

Apple Watch Fall

Дори с всички нови функции, Apple Watch Series 4 предлага до 18 часа живот на батерията. Това е възможно благодарение на чипа S4 и новата технология LPTO дисплей, която предлага подобрена енергийна ефективност.

 Можете да се насладите на нови активни “лица” на Apple Watch, включващи огън, пара, течност, метал и вода. Има и бърз достъп до приложението Breathe, което ни подсеща да поемем глътка въздух в забързаното ежедневие.

Apple Watch Breath

Apple Watch Series 4 се предлага във вариант от алуминий в Silver, Gold и Space Gray и в същите цветове, но от неръждаема стомана. Всеки от вариантите може да се комбинира с разнообразни каишки. Има и модели на Nike и Hermès Apple Watch Series 4 с уникаленен дизай на каишките и часовниците.

 Apple Watch Series 4 Nike

Apple Watch продължава да бъде водоустойчив и подходящ за използване при плуване, все още поддържа Apple Pay и включва всички функции за проследяване на здравето на предишните модели на Apple Watch, засичане на стъпки, изгоени калории, изкачени стълби и сърдечен ритъм.

Алуминиевите модели на Apple Watch Series 4 са на цени от 399 долара в САЩ, докато алуминиевите модели GPS + LTE са на цена от 499 долара. Моделите от неръждаема стомана са на цена от 699 долара и са с включена опцията за LTE.