Ежегодното представяне на новите Apple продукти през септемврипод надслов „Времето лети“,беше фокусирано върху Apple Watch, iPadFitness+ и услугата Apple One.

Apple Watch Series 6

Ако трябва накратко да обобщим новите функции в Apple Watch Series 6, това са  по-бърз S6 чип за по-добра производителност и ефективност на батерията, винаги включен висотомер от следващо поколение и новата функция за мониторинг на нивата на кислород в кръвта. 

-  Apple Watch серия 6 e с нов чип от шесто поколение, с двуядрен процесор, базиран на чипа A13 на Apple, който е с 20 процента по-бърз от модела от предишното поколение.

-  Новият Apple Watch е с до 2,5 пъти по-ярък дисплей при ползване на дневна светлина, който винаги е включен. 

-  Винаги включеният висотомер засича в реално време през целия ден промени в котата над нивото на земята, нагоре и надолу. За целта Apple Watch използва функция от данните от  нов, по-ефективен барометричен висотомер, заедно с GPS и близките Wi-Fi мрежи. 

- С Apple Watch Series 6 потребителите ще могат да засичат нивата на кислород в кръвта си. Насищането с кислород или SpO2 представлява процентът на кислорода, пренасян от червените кръвни клетки от белите дробове до останалата част на тялото.  Този мониторинг става благодарение на усъвършенстваните алгоритми, които измерват цвета на кръвта, като за максимална точност сензорът за кръвен кислород  използва четири групи зелени, червени и инфрачервени светодиоди, заедно с четирите фотодиода разположени на гърба на Apple Watch.

- Apple Watch Series 6 е с четири варианта на корпуса -  нов син алуминиев корпус и Apple Watch PRODUCT (ЧЕРВЕН), както и актуализирани корпуси от неръждаема стомана със златен и графитен цвят. 

Добавени са и нови визии за дисплея на Apple Watch -  GMT, която показва няколко часови зони едновременно; Count, позволява да проследявате изминалото време; интерактивна Memoji визия; персонализираща се визия Stripe FacesTachymeter и др.

Apple Watch SE 

Apple също обяви бюджетен Apple Watch SE,  който е без мониторинг на кислорода в кръвта или ЕКГ.

Apple Watch SE разполага със същия дизайн като Apple Watch серия 6, но някои функции като постоянно включен дисплейпроследяване на кислород в кръвта и приложението ЕКГ липсват

Apple Watch SE е и с предходното поколение S5 чип от Apple Watch серия 5. Apple Watch Series 6 и по-евтиният Apple Watch SE имат редица еднакви функции като компаспостоянно включен висотомерспешен SOS с международно повикване за спешни случаиизвестия за висок и нисък пулсизвестияза нередовен сърдечен ритъмводоустойчивост до 50 метраприложението Noise и съвместимост сwatchOS 7. 

 watchOS 7

Представена през юни 2020 г., watchOS 7 е най-новата версия на операционната система, която работи на Apple Watch и ще бъде пусната на 16 септемвриwatchOS 7 е огромна актуализация, която носи редица забележителни функции за здраве, фитнес и стил в Apple Watch.

- Има нова функция за споделяне на визии за дисплея, за да споделяте вашите циферблати и да инсталирате визии, споделени от други хора, в приложения, в Messages, на сайтове и др.

Нови визии като Chronograph Pro с тахиметър,  цветни филтри за циферблата на Photos, настройки на визиите на приложенията, за да можете по-добре да персонализирате Apple Watch според нуждите ви.

- watchOS 7 включва ново приложение за сън, което предлага възможности за проследяване на съня, предоставящо анализ на съня в диаграма. Apple Watch използва акселерометъра за откриване на фини движения, свързани с дишането, за да знае дали спите или сте будни.

Има функция Wind Down, която ви помага да създадете рутина за лягане.

Когато дойде време да се събудите, Apple Watch може да възпроизвежда тихи звуци или да ви събужда с хаптични вибрации и осигурява доклад за времето и ниво на батерията.

Apple добави нова функция за чисти ръцете, която засича звуците на течаща вода и след това стартира 20-секунден таймер.

- Apple преименува приложението Activity и вече е известно като Fitness и е с актуализиран интерфейс и включени нови тренировки.

- watchOS 7 прави повече за защита на слуха ви със седмично известие и опция за автоматично намаляване на силните звуци, която задава максимална сила на звука на слушалките, за да предотврати увреждане на слуха.

-  Има промени и в приложението Maps и в Siri, като освен като помощник, Siri може да се ползва и като преводач на 10 езика.

watchOS 7 е съвместим само с моделите Apple Watch Series 3, Series 4 и Series 5 и новите Apple Watch Series 6 и SE. Не може да се инсталира на устройствата Apple Watch от 1-во поколение, Series 1 и 2.

 Нови каишки за Apple Watch

Има три нови опции за каишки на Apple WatchSolo Loop и Braided Solo Loop се предлагат съответно в мек силикон и плетена прежда и са без катарама и закопчаванеПоставянето става с плъзгане по ръката и върху китката, като Apple предлага девет опции за оразмеряване. Има и нова каишкаLeather Link, която е преработена версия на Leather Loop.

- Solo Loop няма закопчалка или катарама и е изработена от едно непрекъснато парче силикон.Ще се предлага в дванадесет опции на размера за „ултракомфортно“ прилягане. Solo Loop се предлага в цветовете розов цитрус, моряшко синьо, кипърско зелено, джинджифил, (ПРОДУКТ) ЧЕРВЕНО, черно и бяло.

- Braided Solo Loop се предлага в същия стил, но е изработена от рециклирана прежда и се предлага в пет цвята - атлантическо синьо, зелено, розов пунш, (ПРОДУКТ) ЧЕРВЕНО и тъмно сив.

 Solo Loop и Braided Solo Loop са оптимизирани за Apple Watch SE и Apple Watch Series 4 или по-нови. Размери от един до девет са съвместими с 40 мм модели на Apple Watch, a размери от 4 до 12 - с 44 мм модели.