новият iPad Air, новият MacBook Pro Retina, новият Mac Pro

"ДРУГИТЕ КОМПАНИИ БИХА СЕ РАДВАЛИ ДА ИМАТ ДОРИ САМО ЕДИН ОТ ПРОДУКТИТЕ, КОИТО ВИ ПРЕДСТАВИХМЕ ДНЕС"



 Тим Кук



С тези думи Тим Кук закри един от най-силните по наше мнение ивенти на Apple до момента.



OS X Mavericks



Mavericks - най-новата версия на Mac OS X - 10.9 е готова за сваляне - сега.Безплатно! Днешният ден е революционен по отношение на операционните системи.На ивента Apple показаха кутия на Microsoft Windows c цена 119$ и обявиха, че за разлика от "останалите" операционните системи на Apple вече ще са напълно безплатни! Почти всеки Mac закупен след 2007 г. ще може да работи с Mavericks.



Новият Mac Pro



Новият Mac Pro - дългоочакваният "убиец" най-накрая си има цена - $2999 ще струва в САЩ, а дебюта му ще бъде през Декември тази година.Компютъра ще се произежда само в САЩ.

iLife



С пускането на Mavericks Apple обновиха напълно пакета, който безплатно съпътства всеки нов Mac - iLife.Това са iPhoto , iMovie и Garage Band.

магазин apple софия пловдив

Един от най-големите  удъри, които Apple направиха тази вечер бе пускането напълно безплатно на пакета iWork , включващ в себе си Pages , Numbers и Keynote.Напълно обновени за Mavericks те не оставят почти никакво бъдеще за Microsoft Office за Mac .Парите, които всеки нов Mac потребител ще спести от закупуването на офис пакет също не са малко.Новите приложения дават сериозна заявка за едно наистина безупречно изживяване и моментална готовност за всякаква работа само с включването на компютъра.



Магазин Apple софия, пловдив

Apple обявиха и нови MacBook Pro с ретина дисплей 13" и 15".По-леки, по-тънки и с новите мощни процеосри на Intel Haswell.

Новите MacBook Pro с ретина дисплей

Дългоочакваните iPad Air и iPad mini с ретина дисплей дебютираха на днешният ивент.iPad Air е с 43% по-тънък от сегашното 4то поклениe iPad и едва 453 гр тежък.С още по-малък фасет, новият iPad Air запазва същият 9.7" ретина дисплей.Процесора е същия като този на iPhone 5S - А7, а бързината на обработка на графика е 72 пъти по-голяма от първото поколениe iPad.За пръв път iPad е с т.н. MIMO антена, даваща още по-бърз интернет и по-голям обхват.Запазва същата предна 5 мегапикселова камера със запис на видео в 1080p.Цветовете са два: silver/white и space gray/black.Официално продажбата му стартира на 1ви ноември, като в страните изброени в списъка на ивента е посочена и тази на България.Цената на 16GB WiFi в САЩ е $499, а на  16GB WiFi + LTE $629.

новият ipad air

Новият iPad mini вече е с ретина дисплей с резолюция от 2048 x 1546 пиксела и с технически характеристики като на по-големият си събрат - 64 битов процесор A7.Дори с този процесор издръжливостта на батерията остава 10 ч.Предлага се също в silver/white и space gray/black, а цената му в САЩ стартира от $399.Очаква се той да е наличен малко по-късно от iPad Air.