Новите iMac 24", AirTag

Новите продукти които от Apple представиха на пролетният си ивент са дългоочакваният аксесоар за проследяване AirTag, изцяло обновен 24-инчов iMac и iPad Pro с М1 процесор.

 

Новите Apple iMac 24” 2021 

 iMac

Напълно очаквано от Apple внедриха новия процесор M1 и в своята настолна серия компютри - iMac.Неочакваното е новият изключително минималистичен дизайн, който напомня за голям iPad на стойка. В добавка от Apple са подбрали седем свежи и модерни цветове, които внасят допълнително настроение при работата с iMac.

Корпусът на iMac е тънък едва 11.5mm, а теглото му е едва 4.46 кг, което го прави лесно преносим от едно помещение в друго. Очевидно от Apple са решили да няма два размера както до момента, а един, който се намира по средата, тъй като новите iMac са с 24инчов 4.5K Retina display. Освен различните цветове от Apple предлагат различни конфигурации според графичната карта, дали са ви необходими USB3 и Gigabit Ethernet портове и TouchID на клавиатурата.

Това са трите базови конфигурации на Apple iMac 24” 2021 г:

  

Аудиото и видеото на Apple iMac също са подобрени сериозно с три микрофонна редица със студийно качество на звука, 1080p FaceTime HD камера, увеличена мощност на високоговорителите и пространствено аудио. 

Благодарение на новия M1 процесор и macOS Big Sur ще може да се стартират много от приложенията за iPhone и iPad директно на iMac. 

 

 Новият AirTag

 

Новият аксесоар за проследяване AirTag, слухове за който има отдавна, най-сетне беше обявен. AirTag са малки колкото монета устройства, които могат да се прикрепят към различни предмети – ключове, куфари, колела и други. С помощта на актуализираното приложение Find My и използването на U1 чипа в iPhone, ще може да бъде проследено точното местонахождение на предмета. Новата функция е наречена „Precision Finding“ и е достъпна за всички модели iPhone 11/ 11 Pro/ Max  и по-нови. Стрелка на екрана на iPhone ще сочи в посоката на AirTag,  като ще показва и разстоянието до предмета или ще можете да включите звуков сигнал, който да ви насочи.

Ако предмета е на по-голямо разстояние или не го засичате , AirTag могат да бъдат поставени в режим "загубен". Toгава, ако друг потребител на iPhone, iPad или Mac е в обхвата му, AirTag изпраща информация за местоположението си обратно на собственика. Можете да настроите AirTag да показва вашите контакти и всеки, който го намери, да научи повече за загубеният предмет.

AirTag е създаден, за да предотврати нежеланото проследяване. Ако AirTag на някой друг попадне във вашите неща, вашият iPhone ще ви изпрати сигнал и след известно време, ако все още не сте го намерили, AirTag ще започне да възпроизвежда звук, за да ви уведоми, че е там.

AirTag са от лазерно гравирана полирана неръждаема стомана от едната страна и пластмасов корпус от дугата. Използват чип U1 на Apple, имат вътрешен акселерометър, IP67 водо- и прахоустойчивост и вграден високоговорител за по-лесно откриване. AirTag е със стандартна сменяема батерия, която издържа повече от година.

AirTag могат да бъдат закупени по единично или в комплект от 4 броя. Различни аксесоари също ще бъдат на разположение за удобно и сигурно прикрепяне на тракера към ключове, чанти и раници и др.

Нови модели iPad Pro

Apple представи и нови модели iPad Pro с M1 процесор и Thunderbolt порт, което все повече ги доближава до най-новите Mac-ове Докато дизайнът остава същият, по-големият 12,9-инчов iPad Pro има нов дисплей "Liquid Retina XDR", захранван от мини LED технология. В допълнение, тези нови модели поддържат 5G клетъчна свързаност и могат да бъдат надстроени с до 2TB място за съхранение.

 Предната камера също е надстроена до 12-мегапиксела със 120-градусово зрително поле. Това позволява интегрирането на нова функция, наречена "Center Stage", която разпознава потребителя и автоматично се движи и го проследява, така че да е в центъра на картината, докато е във FaceTime разговор.

11-инчовият iPad Pro разполага със същия LCD Retina дисплей като своя предшественик. В 12.9-инчовия iPad Pro от 2021 г има нов мини LED Liquid Retina XDR дисплей, предлагащ по-голям контраст и подобрен живот на батерията в сравнение със старата LCD технология.

 

Apple TV 4K

Apple TV 4K получи надстройка на хардуера и вече използва процесора A12 Bionic. Новият Apple TV 4K ще поддържа HDR видео с висока честота на кадрите и има нов инструмент за балансиране на цветовете, който използва сензори в iPhone за калибриране на вашия телевизор.

Дистанционното управление Siri Remote e с изцяло нов дизайн и включва кликпад с 5-посочна навигация за подобрена точност. По периметъра той предлага и кръгов жест за управление, подобен на този в iPod classic.

 

Нов лилав цвят iPhone 12 и iPhone 12 mini

В унисон с пролетното настроение от Apple представиха и нов цвят iPhone 12/ 12 mini – лилав. Очаква се, новият цвят да е в продажба от 30 април.