От Apple официално обявиха смъртта на Стив Джобс.След тежка борба с рака той ни напусна вчера в 7.35 слетобед.В писмо Тим Кук се обръща към служителите си: "Няма думи, които адекватно да изразят нашата мъка за смъртта на Стийв, нито нашата благодарност за това , че работихме с него".

В кратко изявление, борда на директорите на Apple заяви, "С най-голямо съжаление съобщаваме, че Стив Джобс почина днес. Неповторимия интелект на Стив, неговата страст и енергия бяха източник на безброй иновации, които обогатиха и подобриха живота на всички нас. Светът е неизмеримо по-добър, благодарение на Стив." Apple.com са променили своята първа страница в памет на Джобс.

Тим Кук, който наскоро пое ролята на Джобс като Главен изпълнителен директор на Apple и представи iPhone 4S във вторник, е изпратил имейли на служителите, потвърждаващ, че Джобс е починал в сряда сутрин. Както съобщава Ars Technica "Няма думи, с които напълно да изразим тъгата си от смъртта на Стив или нашата благодарност за възможността да работим с него", каза той. Apple планира скоро  да организира събитие в чест на живота на Джобс ".

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, пусна изявление за почти 30-годишната му връзка с Джобс, в което се казва, " В светът рядко се срещат личности, които да имат толкова силно въздействие каквото Стив имаше, ефектът от което ще се усети за много поколения напред. За тези от нас, имали късмет да работят с него, това е безумно голяма чест. Стив ще ми липсва неизмеримо. "

В изявление, семейството на Джобс казва, че той е починал спокойно, заобиколен от семейството си. "В обществения си живот, Стив беше известен като един мечтател; в личния му живот, той обичаше много семейството си. Благодарим на многото хора, които споделиха своите пожелания и молитви в последните години от болестта на Стив; за тези, които искат да изразят почитта си и да споделят спомените си, за целта ще бъде пуснат уеб сайт. Ние сме благодарни за подкрепата и добротата на тези, които споделят нашите чувства за Стив. Ние знаем, че много от вас ще скърбят с нас и молим да уважите нашето уединение по време на нашия траур. "

Президентът на САЩ, Барак Обама пусна следнато изявление в блогът на Белия дом:

Мишел и аз с тъга да научихме за кончината на Стив Джобс. Стив беше сред най-големите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли по по-различен начин, достатъчно смоуверен за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го направи.

Чрез изграждането на една от най-успешните компании на планетата от гаража си, той е пример за духа на американската изобретателност. С превръщането на компютрите в лични компютри и слагайки интернет в джобовете ни, той направи информационната революция не само достъпна, но интуитивна и забавна. Използвайки таланта си за разказване на истории, той е донесъл радост на милиони деца и възрастни такива. Стив обичаше да казва, че той живее всеки ден от живота си, като че  ли му е последен. Защото живееше така, той преобърна живота ни, промени цели индустрии и постигна един от най-редките подвизи в човешката история: той промени начина, по който всеки от нас гледа на света.

Светът  загуби един човек виждащ в бъдещето. И може да няма по-голямо отдаване на почит за успеха на Стив, отколкото факта, че голяма част от света научи за смъртта му на устройства, които той е изобретил. Мишел и аз изпращаме нашите мисли и молитви на съпругата на Стив - Лорийн, на семейството му и на всички онези, които го обичаха.

Apple магазините по цел свят възнамеряват да затъмнят светлините зад техните лога, докато не премине службата в памет на Джобс. Знамената в Щаб квартирата в Купертино са на половина спуснати. Google и Microsoft  почитат Джобс. Много доклади на Twitter показват, че хората са се събрали в Apple Купертино и в няколко магазина, за да засвидетелстват уважението си.

Джобс е надживян от жена, Лорийн, и три деца.