417_ios9_x2

Както бе анонсирано на ивента в началото на месеца официалната дата за пускането на новата операционна система за iPad, iPhone и iPod touch  e 16.09.2015.Apple както винаги спазиха обешанието си и вече можем да се насладим на новите функционалности.А те на са никак малко.



Търсачката в iOS9 е на много високо ниво.Предлага ресултати от вашите контакти, места, до които се намирате, търси в новините и мн.други.



Siri вече е още по-умна.Почти няма нещо , на което да не отговаря адекватно , от препоръки за кино, до навигиране на картата, търсене на снимки и какво ли още не.Siri e станала дори още по-добра в гласовото разпознаване



Напълно обновено е приложението Notes за бележки.Вече може да се добавят снимки , а може да го правите и от всякъде, като натиснете бутона за споделяне освен обичайните Mail, Message, Viber и други ве се появява новият Notes.Внимание: За да познете да позлвате новата версия трябва да обновите базата, което става автоматично.Веднъж обновена ще можете да достъпвате бележките си само от iOS9 или El Capitan.Докъто не излезне последният не ви съветваме да го правите ако ползвате Mac.



News - новото вградено приложение за четене на новини прави живота ни още по-лесен.Вече не е необходимо да следите десетки блогове и бюлетини и да сравнявате информация.Заявявате вашите интереси и News намира всичко на едно място и ви го поднася по най-подходящие начин.



Maps - картата е обновена сериозно.За някои по-големи градове (за съжаление не български) вече може да се виждат маршрутите и спирките на обществения транспорт.



iCloud Drive - вече има специална иконка за всички ваши файлове в облака с изключително опростена навигация.



Multitasking - само на iPad може да се отварят две приложение едновременно разположени едно до друго!По този начин лесно може да прехвърляте с drag'n drop информация, както ид а следите в реално време какво се случва в повече от едно приложение.



Ново приложение за Android, с помощта на което с лекота може да мигрирате на iOS!



Освен всичко iOS9 има сериозни подобрения в сигурността.Вашата парола вече е още по-неразбиваема, без нещо за вас да се променя.



iOS9 e съвместим със следните модели устройства: iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus; всички модели iPad mini, всички модели от iPad 2 (включително) до днес.