401_new_ios9_x2

 
На WWDC 2015 бе обявена и новата операционна система за iPhone, iPod touch и iPad - iOS 9.

Новостите са много.Наблегнато е на новият начин , по които ще се използва Sporlight за търсене не само в програмите и документите на устройството, но и онлайн.Нещо повече, Apple са разработили API за разработчиците, с помощта на която те ще могат да тагват сайтове, приложения, клипове или какво ли не, а когато вие търсите в Spotlight, ще ги откривате с лекото.Търсенето е интегрирано още по-добре със Siri, която ще ви намира все повече и повече полезна информация.Когато например напишете Шоколадова торта, ще ви пъдат предлагани и приложения, които показват как се приготвя такава.

Вашето iOS устройство ще стане още по-умно и вече ще разпознава какво искате да правите според това къде се намирате и вашите навици.Например ако сте свиканли да тичате в парка и да слушате музика, то ще ви го предложи веднага щом достигнете парка.

Напълно обновени са Reminders и Notes,  където вече с лекота ще може да добавяте и снимки.Когато сте в среща маркирана в календара, ще ви бъде напомено кога да напуснете събитието, а когато пишете мейл ще ви бъдат предлагани копия до хората, които обикновено копирате , когато пишете на настоящия човек.

News е ново вградено приложение, което освен, че ще ви държив течение с новостите от лидерите на емериканския печат ще ви дава възможност да добавяте любими сайтове и блогове.Новостите са твърде много и в навигацията и в какво ли още не.

Apple набелгнаха силно на това, че търсенето не е асоциирано с вашето Apple ID и информацията от вашето устройство не се споделя с абсолютно никой, освен вас! iOS9 се очаква тази есен.


400_new_ios9_features_x2

401_ios9_maps_x2

401_ios9_news_x2