Безспорен факт е, че собствениците на iPhone в световен мащаб са множество милиони. Колко от собствениците на умният телефон обаче умеят да борават с него? А колко , които умеят знаят всички възможни трикове и скрити функции? Отговора никой не знае, но със сигурност знаем, че изложените по-долу функционалности ще са полезни на всеки, който има телефон от Apple. Триковете се отнасят само за iPhone-и с iOS 5.1

1. Получавали ли сте съобщение (SMS или iMessage) със с емотикон? А знаете ли как вие да доабавяте различни емотикони в съобшенията си? Не е нужно да инсталирате какъвто и да е допълнителен софтуер. iPhone идва с вградена функционалност за изпращане на емотикони стига да знаете как да я отключите. В менюто отивате в Settings -> General -> Keyboard -> International keyboard и кликвате върху Add New Keyboard от където добавяте Emoji. Готово, вече може да доабавяте емотикони в съобщенията си. Когато се появи клавиатурата за писане натискате върху планетката до бутона space и емотиконите се появяват.

2. Знаете ли , че може да дефинирате свои собствени жестове и да ги използвате както намерите за добре? Тази функционалност е предназначена за хора с физически увреждания, но нищо не пречи и хората без такива да се възползват от предимствата и. Отивате в Settings -> General -> Accessibility -> AssistiveTouch  Натискате Create New Guesture и творите.


 

 

3. iPhone е достатъчно умен за да ви позволи към всеки контакт да присъединявате личен , измислен от вас начин на вибрация. За да направите това първо създайте нова вибрация като отидете на Settings -> General -> Accessibility  Включете опцията Custom Vibrations. След това избирате желан от вас контакт натискате горе в дясно "edit" и по-долу в custom vibration създайте вашият собсвен стил на вибрация.

  

4. Анонимно сърфиране в интернет. Много често се спекулира с термина "анонимно сърфиране" в интернет. Това е така , тъй като пълна 100% анонимност не е възможна. Въпреки това, ако има начин , по който да прикриете следите си максимално, то това е възможно с помоща на програмката Covert browser, която може да закупите за 2.39 евро. Това, което прави тя е да прекара вашият трафик през т.н. TOR мрежа, след която проследаването на заявката към който и да е сайт става изключително трудоемко. Повече подробности за TOR може да прочетете тук.