Новият iPad Pro

По традиция, март е месец, през който Apple обявяват нови продукти. Тази година също не направи изключение. Въпреки, че пандемията COVID-19 попречи на събитието да бъде публично, от Apple ни представиха новите модели iPad Pro с по-бърз чип A12Z Bionic, Ultra Wide камера с 0.5-кратно увеличение и LiDAR сензор за добавена реалност (AR).

Apple също обявиха, нов калъф Magic Keyboard с клавиши с подсветка и вграден тракпад, който се очаква да бъде наличен през май месец тази година. Клавиатурата-калъф, ще е съвместима с всички модели iPad Pro ot 2018 г. до днес. Очаква се новият Magic Keyboard калъф да превърне iPad Pro в истински конкурент на Microsoft Surface. За да се справят с тази задача, днес 24.03.2020 г. от Apple ще пуснат софтуерен ъпдейт на iPadOS до версия 13.4 за всички съвременни модели iPad, която ще добави поддръжка на тракпад.

iPad Pro се предлагат в два размера, 11“ и 12,9“ с памет от 128, 256, 512 и 1TB. До момента iPad Pro бяха снабдени с 4GB оперативна памет, а само моделите с 1TB памет имаха 6GB RAM. При новите модели iPad Pro от 2020 г., всички конфигурации идват с 6GB оперативна памет, което ги прави още по-надеждни при работата с много приложения едновременно. Стандартно както до момента, двата модела имат вариант само с WiFi и WiFi+Celullar.

В последните години сме свидетели на сериозен фокус от страна на Apple към iPad устройствата, както в подобряването на хардуера, така и в решението те да имат самостоятелна операционна система. Днес в много сфери от живота и в различни професии, iPad все повече и повече изместват компютрите.

Новият iPad Pro