iPhone 15 и iPhone 15 Plus

Новите iPhone 15 и iPhone 15 Plus са перфектният избор за хора, които надграждат когато купуват нов телефон, защото са пълни с нови функции и са с нов дизайн. 

Дизайн

Новите iPhone 15 и iPhone 15 Plus са с издръжлив дизайн от стъкло и алуминиева рамка с контурен дизайн на ръбовете , както и с матово покритие, което ги прави да се усещат по-стабилно и приятно в ръката. За първи път, iPhone 15 разполага с издръжливо цветно задно стъкло, което е подсилено чрез процес на двоен йонен обмен. iPhone 15 е устойчив на пръски, вода и прах и с предна част с Ceramic Shield, който е най-здравият материал на основата на стъкло в индустрията. 

От Apple обърнаха особено внимание на стремежът им към намаляване на въглеродните емисии и опазването на околната среда, като във всички презентирани нови продукти са ползвани рециклирани материали. Моделите iPhone 15 имат 75 процента рециклиран алуминий в корпуса и 100 процента рециклиран кобалт в батерията.

Цветовете в които се предлагат iPhone 15 и iPhone 15 Plus са черно, синьо, зелено, жълто и розово, а вариантите за памет са 128GB, 256GB и 512GB.

По - ярък дисплей

iPhone 15 са с по-ярък дисплей Super Retina XDR с OLED технология, която осигурява изключително изживяване при гледане. При слънчево време, пиковата яркост на открито може да достигне до 2000 нита – до два пъти по-ярка от тази при iPhone 14.

Dynamic Island

Dynamic Island вече е и в iPhone 15. Той показва текуща информация и дейности, за които искате да знаете в момента  - обаждания, съобщения и аларми и освен това можете бързо да проверявате неща като доставки на храна, подробности за полети и резултати от игри.

Усъвършенствана система с двойна камера

 Можете да заснемате снимки със супер висока разделителна способност с новата 48MP основна камера с 2x телефото опция и е още по-лесно да снимате и редактирате страхотни портрети. По подразбиране снимките са  24MP със страхотно качество на изображението и детайлност в практичен размер за съхранение и споделяне, но когато решите можете да настроите камерата на 48 MP, за да уловите повече детайли.

Photonic Engine подобрява снимките в нощен режим с по-резки детайли, по-малко шум и по-ярки цветове. Новият Smart HDR улавя още по-динамичен диапазон - така че неща като цвета на небето и тоновете на кожата имат още по-реалистично изобразяване.

С  iPhone 15  вече можете да правите портрети направо в режим “Photo” – и когато iPhone открие човек и дори животно, той автоматично улавя информация за дълбочината, така че можете да включите портретния ефект по-късно или да промените фокуса от един обект на друг дори след като заснемете снимката.

Портрети направени с новия iPhone 15 /Plus са с фантастични цветове, невероятни детайли, по-добро представяне при слаба светлина и нулево забавяне на затвора за заснемане на движещи се обекти.

A16 Bionic

A16 Bionic захранва всички невероятни функции в iPhone 15, като усъвършенстваната изчислителна фотография, по-добрата графика за игри и по-високата яркост на дисплея. 6-ядреният CPU има две високопроизводителни ядра, които са по-бързи от A15 Bionic и използват 20 процента по-ниска мощност, за да може A16 Bionic да осигури иновативни функции и цял ден живот на батерията. 

Още нови функции

Можете да използвате Precision Finding вече и за Find My friends, благодарение на второ поколение Ultra Wideband чип.

В някои страни са активни и функциите за безопасност - SOS чрез сателит, като  при липса на мобилна свързаност може да се изпраща текстово съобщение до службите за спешна помощ.

Crash Detection се включва при по-сериозна автомобилна катастрофа и автоматично уведомява службите за спешна помощ.

USB-C 

iPhone 15 и iPhone 15 Plus вече имат USB-C конектор за зареждане, прехвърляне на данни и свързване с широк набор от аксесоари. Поддържат и MagSafe.