iPhone SE

Вчера от Apple обявиха нов модел iPhone – второ поколение iPhone SE с 4,7-инчов дисплей, чип A13 Bionic, Home Button Touch ID и памет до 256 GB.

iPhone SE е с Heptic touch, който е подобн на 3D touch и предлага същата функционалност. Разликата е, че не е чувствителен към натиск и няма множество функции за всяко натискане, като например жестовете „Peek and Pop“, които бяха възможни с 3D touch.

Новият iPhone SE разполага с едно-обективна 12-мегапикселова широкоъгълна камера с поддръжка на портретен режим. С дизайн със задно стъкло като iPhone 8, новият iPhone SE използва Qi сертифицирано безжично зареждане. iPhone SE се предлага в черен, бял и червен (PRODUCT RED) цвят и ще бъде наличен за предварителна поръчка в САЩ на 17 Април. Моделите са съответно с 64GB, 128GB и 256GB памет. Новият iPhone SE е с LCD дисплей, вместо OLED, алуминиева рамка, вместо рамка от неръждаема стомана, Touch ID, вместо Face ID и един обектив на задната камера. Други характеристики на новия iPhone SE, включват 7-мегапикселова предна камера, водоустойчивост с рейтинг IP67, Wi-Fi 6 и живот на батерията подобен на този на iPhone 8. За разлика от първото поколение iPhone SE, този няма жак за слушалки, а е с Lighthening.

Началникът на маркетинга на Apple, Фил Шилер споделя: „Първият iPhone SE беше хит за много клиенти, които харесаха уникалната му комбинация от малък размер, висока производителност и достъпна цена; новото второ поколение iPhone SE надгражда тази страхотна идея като я усъвършенства по всякакъв начин - включително нашата най-добра система с една камера за страхотни снимки и видеоклипове. iPhone SE се отличава с водеща в индустрията производителност на чипа A13 Bionic, с дълъг живот на батерията, зашеметяващи снимки в Smart HDR и портретен режим, невероятни видеоклипове със стерео аудио, чудесен е за игри и супер бързо сърфиране в мрежата и е направен със същите водещи в индустрията функции за сигурност, които нашите клиенти очакват. Нямаме търпение да дадем iPhone SE в ръцете на нашите клиенти.“

В комплекта на новия iPhone SE са включени 5W захранващ адаптер, Lightning to USB кабел и слушалки EarPods с Lightning конектор.

iPhone SE

iPhone SE