Apple iPhone XS Max

На събитие, което се проведе в театъра "Стив Джобс" в кампуса на Apple Park в Купертино, Калифорния, Apple представи новите модели iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR и Apple Watch.

Новите смартфони iPhone XS и XS Max изглеждат на външен вид като iPhone X с рамки от неръждаема стомана и стъклени корпуси, но в допълнение към 5,8-инчовия модел има и по-голям 6.5-инчов модел и нов вариант в златно.

В iPhone XS и iPhone XS Max са заложени най-съвременните технологии, които Apple някога е представял в iPhone. Обновени са камерите, разполагат с по-бързи A12 Bionic чипове, по-добри OLED дисплеи, по-бързо Face ID, водоустойчивостта е подобрена до IP68, има възможност за ползване на два телефонни номера, поддръжат Dolby Vision, HDR 10,Wide Color и са с възможност за памет до 512GB.

 

Новите модели имат персонализиран Super Retina OLED дисплей, който поддържа Dolby Vision и HDR10, което означава, че можете да гледате 4K съдържание. iPhone XS Max е с най-големият екран, предлаган от Apple, но като големина на корпуса е с размерите на iPhone 8 Plus. Това е възможно благодарение на дизайна на дисплея, който е от край до край и е със заоблени краища. Според Apple, стъклото от което е изработен дисплея на iPhone XS и XS Max е най-трайното използвано в смартфон и е с по-добра устойчивост на надраскване.

Практична нова функция на iPhone XS и XS Max e Dual-SIM опциита с включени nano-SIM и eSIM за използване на два телефонни номера наведнъж.

И двата модела имат водоустойчивост IP68 до 2 метра за 30 минути потапяне, което означава, че устройствата са защитени при намокряне или изпускане в течност.

iPhone XS и iPhone XS Max притежават същата система от две 12-мегапикселови камери, въведена в iPhone X, но с големи подобрения. По-големият сензор за широк ъгъл позволява по-отчетливи снимки при слаба светлина, докато със Smart HDR всяка снимка е с още по-подробни детаили.

 

Обектива с 2х оптично увеличение продължава да прави смайващи снимки в режим “Портрет”, които се отличават с по-добро замъгляване на фона, а също и с нова опция за контрол на дълбочината, позволяваща регулиране на дълбочината и яснотата на фона. По-големите пиксели, разширеният динамичен диапазон и по-големият сензор подобряват нивото на стабилизацията и ниската осветеност при заснемане на видеоклипове. Светкавицата True Tone също е подобрена.

Предната система от обективи TrueDepth Camera System продължава да включва 7-мегапикселов обектив за предни изображения, но е усъвършенствана, така че Face ID е по-бърз от преди.

Що се отнася до процесора, новият чип A12 Bionic на Apple е снабден със шест ядрена архитектура с две производителни ядра и четири ядра за ефективността, както и с четири ядрен GPU, видео енкодер, и др. Благодарение на всички подобрения в хардуера iPhone XS е с до 50% по- по-ефективен от предишния модел, което дава възможност за нови преживявания и възможности в игрите, фотографията, редактирането на видео и др.

По-бързият контролер за съхранение дава възможност за памет до 512GB, като iPhone XS и iPhone XS Max разполагат с 64, 256 или 512GB капацитет. Ново поколение 8-ядрен Neural Engine извършва до 5 трилиона операции в секунда за големи подобрения на всички приложения и функции, които използват AR.

Според информацията предоставена на ивента, Apple iPhone XS и iPhone XS Max се очакват със втората вълна в България на 28 септември 2018г.