iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

Новите Pro модели са iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max и са в четири цвята - Space Black, Silver, Goldи Deep Purple. Паметта е от 128GB до 1TB.

 New iPhone 14 Pro Max

Високия клас  iPhone 14 Pro са с нов  A16 чип, подобрени камери и нововъведение наречено Dynamic Island“ където да се визуализират различни активности

Както се очакваше, само моделите iPhone 14 Pro получиха процесор A16 на Apple, така че за първи път моделите Pro ще работят с по-нов чип от обикновената гама iPhone. A16 Bionic е по-мощен, като същевременно е по-ефективен. Той използва 5-ядрен графичен процесор за интензивни графични задачи.

Apple представи постоянно включен дисплей, който показва съдържание дори когато телефонът е оставен неактивен. Текущите  активности, часовникът, уиджетите и динамичните тапети ще се затъмнят, когато телефонът не се използва, но до толкова, че да се виждат добре.

Новият Super Retina XDR дисплей има HDR яркост от 1600 нита, същата като Pro Display XDR. Той достига пикове при 2000 нита в светъл ден.

Новата функция Dynamic Island за показване на известия е позиционирана в корпуса на сензора за Face ID на iPhone 14 Pro.Там се показва съдържание – известия, анимации и активности на приложенията, като това не пречи на  текущата ви работа.

Има значителни подобрения и в камерите на iPhone 14 Pro.Основната камера използва нов 48MP сензор, който може да заснема снимки с размери на изображението от 12MP. Той комбинира четири пиксела в един голям фото пиксел, за да му даде повече възможности за улавяне на светлина. По-големият размер на сензора позволява и 2х увеличение без да се намалява качеството. Когато използват ProRAW, потребителите могат да правят снимки с пълен размер от 48 MP.

Ултрашироката камера остава 12MP, но има 3 пъти повече възможности за улавяне на светлина. Това позволява много по-добра макро фотография.

Кинематографичният режим може да снима в пълно 4K при 30 кадъра в секунда благодарение на новия процесор за обработка на сигнали за изображения.

Благодарение на усъвършенстваните жироскопи, iPhone 14 Pro може да засече удар от катастрофа. Apple също така включи нова сателитна функция за извършване на SOS комуникации в среди, където клетъчният сигнал не е наличен.

iPhone 14 и iPhone 14 Plus

На събитието „Far Out“ на Apple беше представен и  iPhone 14, като този път вместо да предлага стандартен и мини модел, към  6,1-инчовия iPhone 14 се присъединява iPhone 14 Plus, - смартфон с 6,7-инчов дисплей. Дисплеят и в двата варианта е Super Retina XDR с OLED.

 

От Apple използват повторно A15 в iPhone 14 макар и да има някои подобрения.

Основната камера на iPhone 14 е 12-мегапикселова камера с по-голям сензор, използваща бленда f/1.5 и 1.9-микронни пиксели, както и Sensor Shift OIS. Apple твърди, че това води до 49-процентно подобрение във фотографията при слаба светлина спрямо предишното поколение. Ultra Wide камерата също е 12 мегапиксела.

Отпред камерата TrueDepth е актуализирана, като 12-мегапикселовата камера и има автофокус.

"Photonic Engine" подобрява производителността при слаба светлина и начина, по който изобразява цвета.

 

Видеото също е подобрено с Action Mode, система за стабилизиране.Все още имате 4K 60FPS видео с HDR Dolby Vision, 30fps за Cinematic Mode, а Action Mode работи с до 2,8K при 60fps.

 

От Apple въвеждат eSIМ , като в САЩ iPhone 14 ще се продава без слот за SIM карта. iPhone 14 поддържат и Emergency SOS чрез сателит и разпознаване на удър при катастрофа.

Животът на батерията е подобрен в iPhone 14, с до 20 часа възпроизвеждане на видео за стандартния модел и до 26 часа за Plus. Цветовете са Blue, Starlight, Midnight, Purple и Red, a размера на пематта е от 128GB до 512GB.