Новите iPhone 8 и iPhone X

На ивента снощи Apple обявиха дългоочакваните iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.

iPhone 8, iPhone 8 Plus

Корпуса на iPhone 8 е изработен от стъкло в комбинация с алуминии.Ще се предлага в три цвята - Space grey, Silver и Gold.Задната част е изработена от най-здравото стъкло използвано някога в мобилен телефон както твърдят от Apple.И iPhone 8 и iPhone 8 Plus отговарят на стандарта IP67  на изпръскване, вода и напрашаване.

iPhone 8 e с големина на дисплея 4,7 инча, а iPhone 8 Plus е 5,5 инча, като последните няколко модела на iPhone, и те идват с нов Retina HD дисплей с технология True Tone. True Tone настройва баланса на бялото на дисплея така, че да съответства на околната светлина, така че гледането на iPhone 8 осигурява "по-естествено хартиено подобно" изживяване.
"IPhone 8 и iPhone 8 Plus са ново поколение iPhone, което подобрява всичко, което харесваме в iPhone", каза Филип Шилер, старши вицепрезидент на Apple за маркетинг в световен мащаб. "IPhone 8 и iPhone 8 Plus имат нови стъклени и алуминиев дизайн, нови ретина HD дисплеи и A11 Bionic - най-умният чип в смартфон. Снабдени са с по-модерни камери с режим на портрет и портретно осветление и с най-висококачествено заснемане на видео в смартфон, iPhone 8 и iPhone 8 Plus позволяват свободата на безжичното зареждане, всички с AR оптимизация като никой друг телефон.
Apple казаха, че високоговорителите са преработени и са с 25% по-силни и доставят по-дълбок бас от този на iPhone 7. Всички нови технологии на iPhone 8 се захранват от чип A11 Bionic, включващ шестядрен дизайн на процесора с две характеристики ядра и четири ефикасни ядра. A11 Bionic интегрира графичен графичен процесор, проектиран от Apple, за графично представяне с "до 30% по-бързо" от A10.

iPhone X

iPhone X

Apple представи своя най-иновативен iPhone до момента -  iPhone X.Обявен за "iPhone 10." .Phone X включва най-добрата технология, която Apple може да предложи, и ще диктува следващите 10  развитието на iPhone.

IPhone X има изцяло стъклен дизайн с нов 5,8-инчов дисплей OLED Super Retina който покрива предната част на телефона до ръба, който има минимални контури и заоблени ъгли, които избледняват в корпуса на стъклото от неръждаема стомана. Предлага се в цветовете Silver или Space grey, и двата цвята на iPhone X имат черни контури за безпроблемен външен вид и предлагат IP67 водоустойчивост и устойчивост на прах.

iPhone X

OLED дисплеят е първият в iPhone и предлага повече цветове в реално време и по-тъмни черни. Предлага широка поддръжка на цветовете, съотношение на контраста от един до друг, поддръжка за Dolby Vision и HDR10 и True Tone, като дисплеят се настройва така, че да съответства на околната светлина.

"За повече от десетилетие намерението ни е да създадем iPhone, който да е изцяло дисплей. IPhone X е реализацията на тази визия", каза Джони Айв, главен дизайнер на Apple. "С въвеждането на iPhone преди десет години, революционизирахме мобилния телефон с Multi-Touch. IPhone X бележи нова ера за iPhone - такъв, в който устройството изчезва".
Размерът е умен, iPhone X има дисплей с подобен размер на дисплея на 5,5-инчовия iPhone 8 Plus, но тялото му е по-близо до размера на iPhone 8. Той измерва височина 143,6 мм, широчина 70,9 мм и 7,7 дебелина mm.

Със стъкленият си корпус, iPhone X поддържа нова Qi-базирана индуктивна функция за безжично зареждане, която ще позволи да се зарежда безжично с помощта на зареждащи рогозки от компании като Belkin и Mophie и мн.други. Apple също има свой собствен "AirPower" безжичен зареждащ док, който ще зарежда iPhone X, AirPods и Apple Watch Series 3 по едно и също време.

IPhone X няма Home бутон и по този начин няма датчик за пръстови отпечатъци на Touch ID. Вместо това използва нова система за разпознаване на лица "Face ID" за удостоверяване. Face ID се захранва от новата камера TrueDepth, която е насочена към предната част, която включва точков проектор, инфрачервена камера и осветител за наводнение.

iPhone X

Използвайки много по-бърз чип A11 Bionic, iPhone X се научава да картографира и разпознава лицето на потребителя, с лицево сканиране, използвано за отключване на iPhone, активиране на Apple Pay и получаване на достъп до защитени приложения. Идентичността на лицето работи на тъмно и не е възпрепятствана от шапки, слънчеви очила, бради и други неща, които биха могли да затъмнят лице.
Както и при Touch ID, всички данни за Face ID се съхраняват в защитена анклава, като цялата обработка се извършва точно върху самия уред. В iCloud не се качват данни за разпознаване на лице. Face ID се отключва само когато има вниманието на потребителя, т.е. когато потребителят изглежда точно в него и е внимателно проектиран, за да не бъде заблуден от снимки или маски.

Камерата TrueDepth Face ID с размери 7 мегапиксела предлага и широко заснемане на цветове, стабилизиране на автофокуса, точно управление на експонацията и поддръжка на режима "Портрет", което дава възможност за много по-добри самостоятелни действия.

iPhione X

iPhone X

Отзад, iPhone X включва вертикална двойна 12-мегапикселова система за камера със задно визуализиране.

Има една f / 1.8 широкоъгълна камера, сдвоена с f / 2.4 телеобектив, като и двете са оборудвани с нови цветни filers, по-дълбоки пиксели и нов процесор за изображения, проектиран от Apple за по-добра обработка на пикселите, широко заснемане на цветовете, слаба светлина и по-добри снимки с висока разделителна способност.

Наред със задните камери има и нова quad LED True Tone Flash, която предлага два пъти еднородност на светлината и включва нова функция Slow Sync за по-равномерно осветени фонове.

Що се отнася до видеото, iPhone X предлага по-добра стабилизация на видеото, 4K видео до 60 кадъра в секунда и 1080p видеоклип до 240 кадъра в секунда.

Нова функция за портретен режим, наречена Портретно осветление, е налице за предните и задните предни камери на iPhone X. Портретното осветление позволява на потребителите да регулират осветлението в снимките си в реално време, като предлагат драматични светлинни ефекти за студио.

И двете предни и задни камери в iPhone X са проектирани с AR в ума. Камерите са индивидуално калибрирани и разполагат с нови жироскопи и акселерометри за по-точно проследяване на движението.

Снабден с A11 Bionic CPU, който предлага световно проследяване, разпознаване на сцени и впечатляващи графики, iPhone X ще осигури това, което Apple казва, че е "най-доброто AR изживяване".

Предната камера TrueDepth е насочена и към забавна нова функция, наречена "Animoji". Animoji са герои в стил емоджи, които оживяват въз основа на изражението на лицето на потребителя на iPhone. Фотоапаратът анализира повече от 50 мускулни движения в различни области на лицето, за да имитира изрази, и използва собствения си глас за захващане на Animoji. Animoji се предлагат като предварително инсталирано приложение iMessage на iPhone X.

Чипът A11 Bionic в iPhone X разполага с шестядрен дизайн на процесора с две ядра за ефективност и четири ефикасни ядра. Двата ядра за изпълнение са с 25% по-бързи от A10, докато ефективните ядра са с 70% по-бързи.

Apple също така използва нов контролер на производителността от второ поколение, който може да използва всичките шест ядра по едно и също време, за да постигне 70% по-добра производителност при многофункционални натоварвания и по-добър живот на батерията. Чипът A11 също така включва триядрен процесор, произведен от Apple, който е с 30% по-бърз от GPU в A10.

iOS 11 е преработен с iPhone X в ума. Ако няма бутон "Начало", натискането на пръст нагоре от долната част на дисплея води до началния екран, докато плъзгане и пауза извеждат превключвателя на приложения.

Плъзгането нагоре от ъгъла на дисплея води до Центъра за управление, докато продълговатият страничен бутон може да бъде използван за извършване на покупки от Apple Pay и за активиране на Siri.

iPhone X се предлага с капацитет 64 и 256GB, като цената започва от $ 999. Устройството ще бъде на разположение за предварителна поръчка, като се започне от петък, 27 октомври, с официално представяне в петък, 3 ноември.

iPhone X