Корпус и екран
И двата телефона не разполагат с напълно нов дизайн на корпуса, a e използван дизайн от техен предшественик. iPhone SE много прилича на iPhone 5S, a Samsung Galaxy S7 много наподобява Galaxy S6.
В корпуса на iPhone SE е използван предимно алуминий, докато Galaxy S7 използва алуминиева сплав за своите страни и Gorilla Glass 4 за предния и заден панел.
Въпреки че iPhone SE се базира на корпус от 2012 г., с относително широк екран и скосени ръбове, той все още е много по-малък, отколкото Galaxy S7. iPhone SE е 7,6 мм дебел и 58.6 мм широк, а Galaxy S7 е 7.9 мм дебел и 69.5 мм широк, което е с повече от един сантиметър по-широк. Ширината и дебелината на телефона до голяма степен определя как ще го усещате в ръката и за това тук преценката е индивидуална за всеки.


iPhone SE има 4инчов IPS LCD дисплей с разделителна способност 1136 х 640 пиксела. Galaxy S7 има много по-голям 5.1инчов екран със Super AMOLED. Той е с резолюция от 2560 х 1440 пиксела. Дисплеят на S7 е с по-силен контраст и наситено черно, докато този на SE ви дава по-натурални цветове и острота на картината. iPhone SE не е устойчив на вода като S7, който има сертификат IP 68 (Ingress Protection; Защита срещу влага и прах.).
И двата телефона имат скенер за пръстови отпечатъци, като част от бутона Home. И двата телефона имат 802.11ac Wi-Fi и NFC. Въпреки това, докато NFC на Samsung Galaxy S7 може да се използва, за свързване със съвместими слушалки и безжични високоговорители, NFC чипът на iPhone SE, в момента се използва само за Apple Pay. Apple има предимството на тази конкретна точка: Apple Pay се използва доста по-широко от Samsung Pay и Android Pay.

Батерия, памет и производителност

Galaxy S7 има слот за microSD карта , който липсва в Galaxy S6 и е евтин вариант да се увеличи паметта на телефона, която е 32GB или 64GB. iPhone SE не дава възможност за увеличаване на паметта на двата модела 16GB и 64GB.

Процесора на Samsung Galaxy S7 е Exynos 8 Octa, второто поколение процесор от висок клас, който е произведен по 14-нанометрова FinFET технология с четири ядра с тактова честота 2.3GHz и четири по-ниски енергийни ядра на 1.6GHz. В основата на iPhone SE е А9 процесор, използван и в iPhoen 6s. С 64-битовата си архитектура, този процесор осигурява невероятна бързина и производителност. За сравнение изпънението на всички процеси е два пъти по-бързо в сравнение с iPhone 5S, а графиката е три пъти по-добра . GalaxyS7 има 4GB RAM, докато iPhone SE вероятно има 2GB. Въпреки това A9 е далеч по-мощен, отколкото изглежда на хартия и не отстъпва на Exynos.

Точно както от Apple не говорят много за RAM, не дават и референтните стойности на батерията в mAh. Въпреки това, SE е почти сигурно в диапазона 1600-1700mAh. В Samsung Galaxy S7 има много по-голяма 3000mAh батерия, но и той е по-голям. Стойностите които дават от Apple и Samsung за живота на батерията в режим на разговор, видео или работа в интернет са следните:

samsung sрещу iPhone

Samsung Galaxy S7 поддържа индуктивни Qi и РМА стандарти за безжично зареждане. Може би това не е от голяма полза, освен ако имате физическо увреждане в пръстите си, което би направило включването и изключването на кабела трудно, тъй като за безжичното зареждане все още е нужна плоча за зареждане, която е включена към захранването с кабел. По-полезно е вградените възможности за бързо зареждане с помощта на Samsung Fast Charge. С него Galaxy S7 се зарежда до 80 на сто, много бързо, за малко под един час, като се увеличи напрежението от 5V до 9V. Apple в момента не предлага подобна технологии за своите телефони, но заради сравнително малките батерийни клетки в SE времето за зареждане е сравнително кратко.

Камера и сензори

12 мегапикселови камери са използвани както в iPhone SE, така и в Samsung Galaxy S7.

Galaxy S7 има предимство на хартия, когато става дума за сензори на камерата, въпреки че iPhone SE използва същата камера като по-скъпите iPhone 6s. Сензора на S7 е по-голям – 1 / 2.6 инча, докато на iPhone SE e 1/3 инча и пикселите следователно са по-големи също. На S7 са 1.4 микрона, а на iPhone SE, 1.22 микрона. От Apple обаче използват разнообразие от техники които да компенсират по-малкия сензор и не отстъпват на S7.

Отвора на блендата на Samsung е F / 1.7 и светлината, която достига до сензора следователно е повече. Обектива на iPhone SE е с отвор на блендата F / 2.2 и със софтуер за оптична стабилизация на изображението. Докато двата телефона имат автофокус, сензора S7 обхваща цялото зрително поле, докато iPhone SE използва PDAF при определени (неспецифицирани) точки.

Селфи камера на iPhone SE, не отговаря на предната камера на iPhone 6s, а е базова 1.2-мегапикселова камера. Galaxy S7 има по-голяма 5-мегапикселова камера с по-висока резолюция.

И двата телефона имат функция за дисплей-светкавица. Яркостта на екрана се увеличава до максималните стойности, за да действа като светкавица за близки снимки.