Новият MacBook Pro 13 Retina

От Apple актуализираха 13-инчовия MacBook Pro , като добавят новата Magic Keyboard клавиатура за най-доброто преживяване при писане на компютър в Mac, удвояват паметта във всички стандартни конфигурации, предоставяйки още по-голяма стойност на най-популярния MacBook Pro. Новата гама идва с процесори от 10-то поколение с до 80 процента по-бърза графична производителност и с по-бърза оперативна памет от 16 GB със скорост от 3333MHz. Новият MacBook Pro идва с блестящият 13-инчов дисплей Retina, Touch Bar и Touch ID, потапящи стерео високоговорители, батериа за цял ден и мощна операционната система macOS и всичко това в невероятно преносим дизайн.

Нова магическа клавиатура

Обновеният 13-инчов MacBook Pro вече разполага с новата Magic Keyboard, представена за първи път на 16-инчовия MacBook Pro и добавена в MacBook Air през март. Magic Keyboard разполага с преработен ножичен механизъм с 1 мм движение на клавиша за удобно и стабилно усещане на клавиша, докато новата обърната - „T“ подредба за клавишите със стрелки улеснява намирането, независимо дали потребителите се движат през електронни таблици или играят игри. Magic Keyboard също така разполага с физически клавиш Escape, заедно с Touch Bar и Touch ID, за клавиатура, която осигурява най-доброто на Mac до момента.

Новият MacBook Pro 13

Два пъти повече пространство

Клиентите обичат супербързите SSD дискове на MacBook Pro, с последователни скорости на четене до 3,0 GB / s. 13-инчовият MacBook Pro сега се предлага с два пъти повече памет в сравнение с предишното поколение, като стандартното съхранение започва от 256GB до 1TB, така че клиентите могат да съхраняват още повече снимки, видеоклипове и файлове. А за професионални потребители, които се нуждаят от още по-голям капацитет за съхранение на големи фотобиблиотеки и видео проекти, 13-инчовият MacBook Pro вече предлага до 4TB SSD.

По-добро представяне

13-инчовата гама MacBook Pro сега предлага до 10-то поколение четириядрени процесори Intel Core с Turbo Boost скорости до 4,1 GHz. Клиентите, които надграждат от 13-инчов MacBook Pro с двуядрен процесор, ще видят до 2,8 пъти по-бърза производителност. Интегрираната Intel Iris Plus Graphics осигурява до 80 процента по-бърза производителност спрямо предишното поколение 13-инчов MacBook Pro за 4K при редакция на видео, по-бързо изобразяване и по-плавен геймплей. Новата графика също така позволява на потребителите да се свързват с Pro Display XDR с пълна 6K резолюция.

Повече и по-бърза оперативна памет

За пръв път в 13-инчов MacBook Pro 16 GB памет със скорост от 3733MHz се предлага като стандартна конфигурация на избрани модели и за първи път на 13-инчов Mac лаптоп клиентите могат да изберат опция за 32GB памет. С 32 GB памет, потребителите ще имат по-добра производителност по време на работа с множество виртуални машини и до 50 процента по-бърза производителност при редактиране на гигапикселови изображения в Photoshop.

Преносим дизайн със зашеметяващ Retina дисплей

С елегантен алуминиев дизайн в сребристо или космически сиво и тегло от само 3 килограма, 13-инчовият MacBook Pro е едновременно преносим , пълен с производителност и модерни технологии. Неговият зашеметяващ и блестящ 13-инчов Retina дисплей осигурява повече от 4 милиона пиксела и милиони цветове, заедно с 500 нита на яркост и поддръжка на P3 цветовата гама. Новият MacBook Pro 13 използва True Tone технологията, чрез която дисплеят предлага по-естествено изживяване при гледане за проектиране и редактиране на работни процеси, както и за ежедневни задачи като сърфиране в интернет и писане на имейл. 13-инчовият MacBook Pro се предлага и с високоговорители, които осигуряват невероятно потапящ стерео звук, Touch ID за лесно влизане и сигурни онлайн покупки, Touch Bar с динамични и контекстуални контроли,и най-добрият тракпад Force Touch за прецизно управление на курсора и Multi-Touch навигация.

Вградена сигурност и поверителност

13-инчовият MacBook Pro се предлага с Apple T2 Security Chip от второ поколение на Apple, който проверява дали софтуерът, зареден по време на процеса на зареждане, не е бил подправян и осигурява текущо криптиране на данните за всичко съхранено на SSD. Това позволява на MacBook Pro и всеки Mac с чип T2 да доставят най-сигурния процес на стартиране и съхранение на всеки компютър. T2 защитава и информацията за Touch ID, така че независимо дали клиентите отключват своя Mac, въвеждат онлайн парола или правят онлайн покупки, тяхната информация остава в безопасност.