MacBook Pro

Night Shift

Доказано е, че бялата светлина се отразява неблагоприятно на нервната система и по-точно на съня.Отделянето на веществото меланин, което е необходимо за да заспим е възпрепятствано от интензивната бяло-синя светлина на дисплея на компютъра, таблета или телефона.Преминаването в по-жълта гама допринася за по-добрата работа на мозъка.

От Apple въвеодха т.н. Night shift режим в iOS преди време и така ние можем да нагласяме телефоните и iPad в щадяш режим.От вчера това е въможно и в macOS благодарение на последният ъпдейт на операционната систма 10.12.4. Night shift може да се включи от System Preferences / Displays / Night Shift.

Има три опции на настройка: изключен режим, Sunrise to sunset ( от изгрев до залез ) и custom (ръчна настройка).При последният, ръчен режим може да задавате в колко часа да се включва и в колко да се изключва Nisht Shift.

Има и допълнителна настройка на топлината на цветовете и силата и.По подразбиране е зададена средна стойност, но ви еможе с плъзгача да я променяте, докъто не достигнете ниво, което ви харесва.

Има още два начина да включите Night Shift бързо - от Notification Center или като включите гласовият асистент Siri и кажете на английски: "Turn on Night Shift" или "Turn off Night Shift".

Новият MacBook Pro