microsoft translator app

Microsoft Translator е приложение за превод на Microsoft Corporation, което ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера. Имате избор от четири основни начина по които да го ползвате. Можете да наберете фраза от клавиатурата, която да преведете на избран език. Ако при писане сте  избрали опцията "Detect", преводача автоматично разпознава езика на който пишете. Можете да изберете превода на цял екран, за да го покажете по-лесно или да го запазите като фраза която ще ползвате отново. За някои езици има и опция за произнасяне на фразата.

За езиците, за които има поддръжка и на произношение, можете да ползвате и вариянта за превод на разговор. От менюто избирате на кои два езика ще е разговора. За съжаление българският не е сред езиците за които има аудио  и ще трябва да се задоволите с писането. Поддържаните езици с aудио произношение в режим на разговор са: английски, немски, френски, италянски, португалски, китайски и испански.

Microsoft translator apple watch app

Microsoft Translator може да се ползва и с Apple Watch, което е много удобно при водене на разговор, защото няма да е необходимо да си подавате телефона и да си прекъсвате мисълта, а всеки ще разполага с устройство (Apple Watch или iPhone) на което да чува или чете превода. Ако говорите някой от поддържаните аудио езици, ще можете да използвате Microsoft Translator с Apple Watch за превод на над 50 езика. Всички ваши преводи се синхронизират автоматично между часовника и телефона ви.Microsoft translator_02

Друго полезно приложение на Microsoft Translator е превод от снимка на текст, което е особено полезно при пътуване в чужда страна, където освен че не познавате езика, не можете да разчетете и буквите. Разпознават се снимки на някои по-известни поддържани езици, сред които не е българският, но поне можете да преведете самата снимка на български.

Пази се информация за последните ви преводи, които можете да преглеждате или да запазите като "любим".