413_trackr_x2



На изложението за техника IFA в Берлин бе показана нова джаджа, с помощта на която имаме възможноста да открием загубени вещи.Как става това? Малкото устройство наречено Bravo e с големината на монета, може да го поставите в портмоне, ключове, на колело или друга важна за нас вещ.Bravo се свързва с вашият iPhone чрез bluetooth и когато го загубите в радиус от 20 м, чрез натискане на бутон в приложението Bravo започва да издава силен писклив звук.Има и обратната възможност, ако не може да си намерите телефона, натискате копчето върху Bravo и телефона ви издава силен звук, дори и в silent mode.Може да видите и на картата в приложението в каква посока от вас се намира Bravo.



Някои ще кажат "какво пък толкова", до 20 м това нищо не е.Ами ако загубите портмонето си,в което сте поставил Bravo на улицата? Точно тук идва най-голямата иновация дело на Christan Smith, основателят на компанията.Приложението браво се иползва от десетки хиляди днес и целата е бройката да се увеличава.Когато инсталираете приложението на вашият телефон вие решавате дали искате да помогнете за намирането на загубени устройства на други хора.Ако изгубите устройство, към което е прикачен Bravo и не може да го намерите, натискате в приложението буто, че е изгубено и ако друг потребител дори само премине покрай него (не е необходимо да му е включено приложението) веднага вие получавате ъпдейт за мястото на устройството.



TrackR е съвместим както с iOS , така и с Android устройства.Повече подробности може да научите на официалният сайт на компанията https://www.thetrackr.com